Frank's Kitchen

Wilgenhoning Imkerij de Oase BIO

Dikke, gladde en goed smeerbare crèmehoning van Nederlands enige biologische beroepsimker. Het aroma en de smaak is kruidig en doen denken aan venkel, kervel en anijs. De wilg is een van de eerste bomen die bloeit. De wilgenkatjes leveren de bijen hun eerste stuifmeel en in goede jaren ook rijkelijk veel nectar. 

6.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 300 gram
Productiewijze Biologisch
Honingsoort Cremehoning
Biologisch sinds 2015
Kenmerken
Producent Imkerij de Oase
Land van herkomst Nederland
Bijzonderheden Biologische honing uit Nederland

Gegevens

Over de imker

Elmar Mook van Imkerij De Oase is een pionier. Elmar is de enige biologisch werkende beroepsimker van Nederland. Het was Elmar zelf die het mogelijk heeft gemaakt dat biologische honing, met een bio-keurmerkje dus, mogelijk werd in Nederland.

In andere landen kon dat al langer, maar de Nederlandse controle-instantie SKAL wilde er niet aan. Door media-aandacht te genereren werd het toch mogelijk en zo werd Elmar de eerste beroepsimker in Nederland met een biologisch keurmerk. Vind ik supermooi!

Biologische honing

Om biologische honing te mogen produceren moet de plek waar de bijen staan gecertificeerd worden. Zo weet je zeker dat er ruim voldoende onbespoten bloemen zijn voor de bijen. De kasten waar de volken in wonen bestaan uit natuurlijke materialen; de bijen zitten in houten kasten en niet in veelgebruikte kunststof kasten.

Ook wordt er enkel natuurzuivere, biologische was gebruikt. Zo voorkom je dat er bestrijdingsmiddelen via de was in het bijenvolk komen. De vleugels van de koningin mogen niet worden geknipt. Dit voorkomt dat ze zou kunnen wegvliegen met een zwerm, maar dat mag een bio-imker dus niet doen. Zo zie je maar: biologisch, best logisch!

Verder dan bio

Elmar gaat in zijn imkerij zelfs verder dan de toch al strenge biologische richtlijnen. Hij houdt zijn bijen in kasten die bestaan uit één broedbak. De broedbak is het deel van de kast waar het nest, het hart van het bijenvolk, in huist. Daar bovenop staan de honingkamers waaruit wordt geoogst. Veel imkers gebruiken twee broedbakken, waardoor het broednest onderbroken wordt. Daardoor kan een bijenvolk minder goed een eenheid vormen.

Ook laat hij zijn bijen zelf een deel van de raten bouwen. Bijen kunnen prima zelf raten bouwen, maar krijgen daar zelden de kans voor. Ze krijgen meestal voorgeperste kunstraten van bijenwas. Maar bijen houden van bouwen en dus mogen ze dat bij De Oase ook lekker doen. 

Reviews

Wilgenhoning Imkerij de Oase BIO