Wit

Meinklang H16 Hárslevelű BIO

Een opvallende wijn! Donker en ietwat troebel in je glas. Geurt naar meloen en heeft door de vulkanische bodem waarop de druiven groeien veel mineralen. In de afdronk amandel. Dit roept om meloen met serano ham! Of om gebakken vis met 'n korst van amandelschaafsel. H16? Dat klinkt wat technisch. Het staat voor Hárslevelű uit 2016. Hárslevelű is een lokale druif uit Hongarije en bij Meinklang koesteren ze deze druif. Een bijzondere wijn van een bijzonder druivenras. Mooi dat Meinklang hem in ere houdt, hulde!

19.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2016
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 12%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 12 - 14 graden
Kenmerken
Druivensoort Harslevelú
Land van herkomst Hongarije
Regio Somlo
Geschikt voor veganisten? Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Meinklang

Gegevens

Meer over deze wijn

Hárslevelű is een kruising van Furmint, nog zo'n typisch Hongaarse druif, en een oude Zwitserse druivensoort, Plantscher. De naam Hárslevelű betekent zoiets als "blad van de lindenboom". De druif is, dankzij zijn dunne schilletje, uitermate geschikt voor edele rotting. Er wordt dan ook veel zoete witte (dessert)wijn van gemaakt, maar in deze Meinklang geen spatje zoet. Je kunt er namelijk ook prima droge wijnen van maken. Een multifunctioneel druifje dus.

Over het wijnhuis

De wijngaarden van Meinklang maken deel uit van een veel breder biodynamisch bedrijf. Meinklang is een gemengd boerenbedrijf met naast wijnbouw, ook veeteelt en akkerbouwactiviteiten. De biodynamische principes vormen de "groene draad", uiteraard ook in de wijnbouw. De familie Michlits is hartstochtelijk aanhanger van het biodynamische gedachtegoed. Ze geloven in de kringloop van leven op hun bedrijf. Het is een werkelijk prachtig bedrijf met dito wijnen.

Dit is nu echt een mooi voorbeeld van hoe mooi biologisch-dynamische landbouw kan zijn. De aandacht voor alles wat groeit en bloeit komt tot uiting in de wijnen van dit wijngoed. Heel puur, heel natuur!

De druiven

OK, we geven het toe, wij zijn "obscure druiven" fans! En wie zeldzame druiven zoekt komt al snel uit in het Oostblok. Daar is de internationalisering nooit echt doorgedrongen in de wijngaarden. Enerzijds doordat ze jaren achter het IJzeren Gordijn bivakkeerden, anderzijds omdat ze simpelweg hun lokale druiven koesteren. Mooi toch? Want waarom zou je meedoen in de Chardonnay-optocht als je Hárslevelű hebt?

Probeer en raak overtuigd. Er is nog zoveel te ontdekken in het land der druiven en wijnen! Lokale rassen als deze Hárslevelű zijn daarvan het levende bewijs.

Reviews

Meinklang H16 Hárslevelű BIO