Wit

Meinklang Burgenland Wit BIO

Meinklang Burgenland Wit is frisse, zachte witte wijn met tonen van limoen, passievrucht en groene appel. Fris in je mond met groenige smaken. Een lekker zomerse wijn, goed drinkbaar en zeer verkoelend. Deze Burgenlandweiss is levendig. Biologisch-dynamisch geproduceerd van een typisch Oostenrijks druiventrio: Welshriesling, Gruner Veltliner en Muscat Ottonel.

9.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 11%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 15 - 17 graden
Kenmerken
Druivensoort Grűner Veltliner , Muscat Ottonel, Welschriesling
Land van herkomst Oostenrijk
Regio Burgenland
Geschikt voor veganisten? Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Meinklang

Gegevens

De druiven

Het trio druiven dat deze druiven maakt zijn Grűner Veltliner, Muscat Ottonel, Welschriesling. De eerste heeft nauwelijks introductie nodig: dé witte druif uit Oostenrijk. Fris, kraakhelder met een onmiskenbaar wit pepertje.

De andere twee zijn minder bekend. De Muscat Ottonel is een familielid van de uitgebreide Muscat familie en je vindt deze druif vooral terug in Hongarije, Oostenrijk, Servië, Kroatië, Bulgarije en Roemenië. De Welschriesling wordt lokaal ook wel Laški Rizling, Olasz Riesling and Graševina genoemd. Het is familie van de Rieslings die je in Duitsland terugvindt.

Over het wijnhuis

De wijngaarden van Meinklang maken deel uit van een veel breder biodynamisch bedrijf. Meinklang is een gemengd boerenbedrijf met naast wijnbouw, ook veeteelt en akkerbouwactiviteiten. De biodynamische principes vormen de "groene draad", uiteraard ook in de wijnbouw. De familie Michlits is hartstochtelijk aanhanger van het biodynamische gedachtegoed. Ze geloven in de kringloop van leven op hun bedrijf. Het is een werkelijk prachtig bedrijf met dito wijnen.

Dit is nu echt een mooi voorbeeld van hoe mooi biologisch-dynamische landbouw kan zijn. De aandacht voor alles wat groeit en bloeit komt tot uiting in de wijnen van dit wijngoed. Heel puur, heel natuur!

De streek

Meinklang ligt in een nationaal park aan de oostelijke kant van het meer van Neusiedl in Burgenland - een UNESCO wereld erfgoed, aan de poorten van de Hongaarse laagvlakten. Het nationaal park kent enorme rietovers en oneindige vlaktes. Tegen de hellingen vind je de wijngaarden, die niet strak aangeharkt zijn, maar juist bol staan van de wikke, klaver en wilde grassen.

Dit trekt nuttige insecten en organismen aan en past helemaal in de biologisch-dynamische werkwijze van Meinklang. Er wordt gewerkt volgens het ritme van de kosmos en men gebruikt biodynamische preparaten op basis van mineralen en kruiden om de wijnstokken te voeden.

Reviews

Meinklang Burgenland Wit BIO