Over Frank

Ik eet en drink sinds 1979. En ik moet zeggen: ik ben er vrij goed in. Altijd al geweest trouwens. Als peuter moest ik altijd opgetild worden om in de potten en pannen te kunnen kijken. En ik speelde liever met de inhoud van de keukenkastjes dan met mijn lego. Eten is altijd mijn lust en mijn leven geweest. Op mijn twaalfde mocht ik tijdens het kerstdiner ook eens wat rode wijn proeven, waarschijnlijk in de veronderstelling dat ik het toch niet lekker zou vinden. Misvatting! Dat ging erin als zoete koek. Ik herinner met dat glas wijn nog altijd goed.

Mijn tweede liefde was - en is - de natuur. Ik ben geboren in Sliedrecht. Ik was een buitenkind en ik struinde uren achtereen door een groot bos achter ons huis. Dat was in werkelijkheid een wooncomplex voor verstandelijk gehandicapten, maar in mijn beleving was het een soort Center Parks voor bijzondere mensen. Daar hielp ik vaak mee op de kinderboerderij. Geitenhokken uitmesten, ganzeneieren rapen en stoofperen of kersen plukken in de boomgaard. Of ik fietste via de Merwedebrug naar de overkant, naar de Hollandse Biesbosch. Om vogels te kijken of vissen te vangen.

Later had ik een bijbaantje bij de lokale ambachtelijke slager en nog weer een stuk later besloot ik met Frank’s Food Company mijn oude liefdes, natuur en eten, te gaan combineren. Maar niet voordat ik volledig de weg kwijtraakte in de intensieve menshouderij (lees: de corporate kantoorwereld). Want hoewel ik altijd bioloog - of boswachter - wilde worden, volgde ik door enig misverstand alleen maar economische opleidingen. En dus belandde ik op kantoor, een plek waar ik me nooit echt helemaal heb thuis gevoeld.

Ik werkte eerst een tijdje in dienstverband op diverse marketingafdelingen. Bij de ASN Bank vond ik zingeving in mijn marketingwerk, maar het bleef knagen. Ik voelde dat ik iets voor mezelf wilde doen en dus begon ik parallel aan mijn kantoorwerk een webshop in biologische wijnen. Het was warempel weer tijdens een kerstdiner dat ik mijn plannen ‘wereldkundig’ maakte en in september 2010 lanceerde ik vol trots de BiologischeWijnwinkel!

Ik volgde daarna steeds meer mijn eigen pad. Martine en ik verhuisden van de Randstad naar Benneveld, een klein dorpje in Drenthe. We misten de rust en de ruimte, de natuur. Benneveld ligt tussen twee natuurgebieden in en je kunt er ’s nachts een speld horen vallen. Het was een besluit dat we in 5 minuten hebben genomen, vanuit onze onderbuik, en het bleek één van onze beste beslissingen ooit. We hebben daar natuur in overvloed, ik heb ruimte voor bijen in mijn achtertuin en ik kan toch nog een beetje boswachter spelen nu we een kudde Schotse Hooglanders van Het Drentse Landschap onder ons hoede hebben.

Met Frank’s Kitchen bouw ik aan een bedrijf met aandacht. Aandacht voor eten, aandacht voor smaak. Ik ga voor slow, ik doe nu waar ik echt in geloof. Ik ben ervan overtuigd dat een betere wereld begint op je bord. En op je bord liggen de mooiste verhalen. Die verhalen vertel ik nu en die verhalen blijf ik vertellen. Ik wil geen groot bedrijf, maar een groots bedrijf: met Frank’s Kitchen bouw ik daar elke dag aan!