Vegan wijn

Zero Puro Linfae Primitivo BIO

De naam zegt het al: de Zero Puro Linfae Primitivo heeft "zero" sulfiet en "zero" kunstmatige gisten en is heel, heel "puro". Dikke rijpe kersen springen je tegemoet en hij vult je mond met zalvige, dikke pruimen. Als geen ander is Cantina Orsogna in staat om de perfecte balans te vinden tussen rijp fruit en goede zuren. Deze wijn is daarvan een goed voorbeeld. Ze gebruiken bij deze Lifae Primitivo geen sulfieten, alleen wilde gisten en ze laten de wijn spontaan vergisten zonder temperatuurregulatie. Een meesterwerkje.

14.75
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2019
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch, Zonder sulfiet
Alcoholpercentage 13,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 14 - 16 graden
Kenmerken
Druivensoort Primitivo
Land van herkomst Italië
Regio Abruzzo
Geschikt voor veganisten? Ja, deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Cantina Orsogna

Gegevens

Meer over deze wijn

Geheel gemaakt volgens de 'vin nature' filosofie, dus zonder kunstmatige toevoegingen. Daarvoor heb je heel rijp en puur fruit voor nodig. Onbespoten, want je hebt de wilde gisten op het fruit nodig om de wijn te laten vergisten. Vandaar dat veel makers van vin naturel op biologisch-dynamische wijze werken en zo ook Orsogna. In deze wijngaarden wordt nauw samengewerkt met de natuur en dat principe zetten ze in de wijnkelder voort. Het is een staaltje vakmanschap om U tegen te zeggen.

Deze wijn is niet gefilterd, dus er is wat depot aanwezig onderin de fles. Even oppassen met uitschenken dus. Laat de fles voor inschenken een tijdje rechtop staan, dan zakken de losse deeltjes naar beneden en heb je nergens last van.

Over het wijnhuis

Zero Puro Linfae Primitivo is een biologisch-dynamische wijn uit de Abruzzen, Italie. Zero Puro is de nieuwste biodynamische lijn van Cantina Orsogna, een wijncoöperatie met ruim 600 wijnboeren uit de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli en met de Zero Puro lijn bewijst hij zijn kunde. Wij zijn er trots op dat we deze wijnen als één van de weinigen in de Benelux mogen aanbieden, want het zijn plaatjes.

Lunaria is een coöperatie van diverse BD wijnboeren. Ze werken samen in de wijnkelder en brengen hun wijnen onder één merk op de markt. Lunaria komt uiteraard van "maan", een belangrijk hemellichaam binnen de BD-beweging.

De druiven en de streek

Primitivo brengt elegante, soepele en iets minder stevige rode wijnen voort. Vroeger werd de druif vooral gebruikt in blends met andere druiven vanwege haar diepe kleur, maar de tijd staat niet stil en hij wordt nu vaak juist als ‘single variety’ op de markt gebracht.

De wijn wordt volgens de biodynamische methoden van Steiner geproduceerd. Daarbij worden o.a. diverse preparaten gebruikt om de bodem en planten te voeden en er wordt rekening gehouden met de stand van de planeten bij bepaalde werkzaamheden in de wijngaard. Ook het leven in en om de wijngaard krijgt extra veel aandacht.

Reviews

Zero Puro Linfae Primitivo BIO