Vegan wijn

Meinklang Graupert Zweigelt BIO

Meinklang Graupert Zweigelt is een biodynamische wijn uit Oostenrijk, gemaakt van "wilde druiven". (Graupert = wildgroei.) Het is een zogenaamde vin naturel, dus er komen geen additieven aan te pas: geen sulfiet of andere additieven en geen filtering. Dit is een pure, schone wijn. Licht in de mond, kruidig, met ingetogen kracht en knetterzuurtjes, sappig zwarte bessensap, piment en wat aards. Prachtig lange afdronk.

19.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2015
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 12 - 14 graden
Kenmerken
Druivensoort Zweigelt
Lekker bij lichte vleesmaaltijden en paddenstoelen
Land van herkomst Oostenrijk
Regio Burgenland
Geschikt voor veganisten? Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Meinklang

Gegevens

Meer over deze wijn

Meinklang maakt deze Graupert Zweigelt dus volgens de vin naturel (ook wel vin nature) gedachte, waarbij geen ingrepen worden gedaan in het vinificatieproces. Maar ook in de wijngaard krijgt de natuur de ruimte, want de druiven komen van ongesnoeide druivenstokken, zogenaamde “Graupert” wijnstokken (dat zoiets betekent als “wildgroei”). In de wijnkelder wordt geen sulfiet gebruikt, alleen met wilde gisten gewerkt en niet gefilterd.

De bijzondere werkwijze van Meinklang proef je terug in je glas. Decanteer de wijn - of schenk hem in een ruim glas - en geef hem even lucht voordat je hem drinkt. Puur, open en eerlijk, dat is wat het is. Dit is puur natuurwijn. Een eerlijker beeld van de Zweigelt-druif krijg je niet snel.

Over het wijnhuis

De wijngaarden van Meinklang maken deel uit van een veel breder biodynamisch bedrijf. Meinklang is een gemengd boerenbedrijf met naast wijnbouw, ook veeteelt en akkerbouwactiviteiten. De biodynamische principes vormen de "groene draad", uiteraard ook in de wijnbouw. De familie Michlits is hartstochtelijk aanhanger van het biodynamische gedachtegoed. Ze geloven in de kringloop van leven op hun bedrijf.

Het is een eigenwijs bedrijf in positieve zin. De wijnmakers zijn jong en bevlogen en ze schuwen het experiment niet. Hun "graupert" wijnen zijn daar een goed voorbeeld van: dit zijn wijnen gemaakt van druivenranken die niet worden gesnoeid. Kom daar maar eens mee aan in een gangbaar wijnbedrijf!

Een biodynamische Vin Naturel

De biodynamische werkwijze van Meinklang maakt verder dat er tussen de wijnranken grassen, kruiden en bloemen mogen groeien. De biodiversiteit in de wijngaard maakt dat de wijnstokken moeten concurreren met hun buren (en dus sterker worden), maar ook dat er leven in de wijngaard zit dat elkaar in evenwicht houdt. Sluipwespen en nuttige insecten en vogels vormen de natuurlijke vijanden van schadelijke beestjes.

Er worden geen kunstmatige middelen in de wijngaard gebruikt, wel biodynamische kiezel- en kruidenpreparaten. Deze preparaten versterken de druivenstokken en beschermen ze tegen schadelijke invloeden.

Reviews

Meinklang Graupert Zweigelt BIO