Vegan wijn

Meinklang Graupert Pinot Gris BIO

Meinklang Graupert Pinot Gris: een wijn met een verhaal. Een wijn voor liefhebbers ook, want dit is niet iets wat je dagelijks in je glas zult aantreffen. Maar de avontuurlijke drinkers onder jullie worden beloond! Dit is een "vin naturel", kenners zullen zeggen dat het een "orange wine" is. Oranje is hij zeker, maar we scharen hem toch onder de witte wijn. Zin in een avontuurtje? Lees dan vooral verder!

19.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 12%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Druivensoort Pinot Gris
Land van herkomst Oostenrijk
Regio Burgenland
Geschikt voor veganisten? Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Meinklang

Gegevens

Meer over deze wijn

De Vin Naturel beweging is steeds krachtiger. Veel vooral biologisch- en biodynamisch werkende wijnboeren omarmen het principe. De eerlijkheid gebied te zeggen dat niet alle natuurlijke experimenten geslaagd uitvallen. Sommige vin naturels zijn ronduit fout. Het mag dan natuurlijk zijn, het moet ook smaak hebben als je het ons vraagt. En dat heeft deze vin naturel zeker.

Bovenstaande werkwijze resulteert bij de Meinklang Graupert Pinot Gris in een wijn die troebel oranje van kleur is (door de schilinweking, maar ook door oxidatie). De wijn geurt naar rood fruit, aardbei en de geur is zeer rijk en vol. De smaak is subtiel, met rozenbottel, bloedsinaasappel en van die rabarber-achtige zuren op je tong. Een prachtige afdronk maakt het natuuravontuur compleet.

Over het wijnhuis

De wijngaarden van Meinklang maken deel uit van een veel breder biodynamisch bedrijf. Meinklang is een gemengd boerenbedrijf met naast wijnbouw, ook veeteelt en akkerbouwactiviteiten. De biodynamische principes vormen de "groene draad", uiteraard ook in de wijnbouw. De familie Michlits is hartstochtelijk aanhanger van het biodynamische gedachtegoed. Ze geloven in de kringloop van leven op hun bedrijf. Het is een werkelijk prachtig bedrijf met dito wijnen.

Dit is nu echt een mooi voorbeeld van hoe mooi biologisch-dynamische landbouw kan zijn. De aandacht voor alles wat groeit en bloeit komt tot uiting in de wijnen van dit wijngoed. Heel puur, heel natuur!

De druiven en groeiwijze

, Pinot Gris, dat kennen we. Ook wel Grauer Burgunder volgens de Oostenrijkers, maar hier toch op z'n Frans geschreven. Maar Graupert? Graupert verwijst naar de snoeivorm van deze druif, of beter gezegd: het ontbreken daarvan, want het betekent zoiets als "wild". De druivenstokken mogen groeien zoals ze willen. Ze zijn vrij en mogen doen wat hen goeddunkt. Dat is nog eens vin naturel!

De druiven zijn hierdoor kleiner, want veel voeding gaat richting de druivenstok. Met die kleine druiven maken de heren van Meinklang vervolgens een zogenaamde vin naturel. Een wijn waarbij de natuur ook in de kelder letterlijk haar gang mag gaan. Er wordt geen sulfiet aan deze wijn toegevoegd en ook geen kunstmatige gisten of andere additieven en evenmin wordt de wijn gefilterd.

Reviews

Meinklang Graupert Pinot Gris BIO