Olie & Azijn

Tartufi di Fassia Zwarte Truffelolie BIO

Heerlijke zwarte truffelolie met truffelaroma van echte truffels. Veel commerciële truffelolie wordt gemaakt met synthetische aroma’s. Die komen er bij de familie Gubbio (en bij ons) niet in! Zij doen gewoon truffels in hun truffelolie. Wel zo logisch en wel zo lekker, want alleen zo krijg je die echte truffelsmaak. Lekker door de (paddo)pasta, aardappelpuree of over geroosterde wintergroenten.

16.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Type olie of azijn Truffelolie
Productiewijze Biologisch
Flesinhoud 100 ml
Afsluiter Kurk
Kenmerken
Producent Tartufi di Fassia
Land van herkomst Italië
Regio Umbrië

Gegevens

Over zwarte truffels

Zwarte truffels zijn het meest voorkomend en daarmee iets gunstiger geprijsd dat hun witte broertjes en zusjes. De smaak van zwarte truffels is sterker en je hebt dan ook maar een heel klein beetje zwarte truffel nodig om een olie als deze op smaak te brengen. Bij Tartuffi hebben ze daar een speciaal procedé voor ontwikkeld.

De truffels en olie zijn beiden biologisch gecertificeerd en dat is best bijzonder, want truffels zijn een natuurproduct (truffels laten zich niet telen, die moet je zoeken en vinden) en natuurproducten zijn zelden biologisch certificeert. De gronden waarop deze zwarte truffels echter worden gevonden, zijn bio gecertificeerd en daarmee de truffels ook.

Neptruffels

Zoals hierboven al werd vermeld bevatten veel truffeloliën helemaal geen truffel. Ze worden met synthetische aroma’s op smaak gebracht tot iets wat lijkt op truffelolie, maar dat is – als je het ons vraagt – dus puur bedrog. De smaak van echte truffels is ongeëvenaard, daar kan geen laboratorium tegenop. Gelukkig gaat de maker van deze olie voor het echte werk met echte truffels.

De stof die wordt gebruikt om namaakolie op smaak te brengen heet dithiapentaan. Volgens de Belgische toxicoloog Jan Tytgat is het goedje niet zonder gevaren: ademhalingsproblemen, huidirritaties en lichte ontvlambaarheid liggen op de loer. Klinkt niet echt als iets wat je door je maaltijd wilt kieperen.

Over de producent

Tartufi di Fassia kiest bewust voor echte zwarte truffels voor de authentieke smaak. En ze kiezen bewust voor biologische producten voor dit product, dus biologische olie en bio-truffels. Truffels zijn een natuurproduct en daar willen ze zo dicht mogelijk bij blijven. Daarom de keuze voor bio.

Vanuit Umbrië brengt het bedrijf achter Tartufi di Fassia – D.O.S. srl – de mooiste truffelproducten op de markt. Umbrië, centraal in Italië gelegen, is hét truffelland van de wereld. Er komen ook veel truffels uit Zuid-Frankrijk, maar Umbrië spant de kroon. In principe kan je overal truffels vinden, maar de kans op een truffel in Nederland of België is wel een stuk kleiner.

Reviews

Tartufi di Fassia Zwarte Truffelolie BIO