LET OP: wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt op maandag 24 augustus verstuurd!

Olie & Azijn

Tartufi di Fassia Witte Truffelolie BIO

Subtiele, biologische truffelolie met licht truffelaroma van echte witte truffels. Witte truffels zijn volgens kenners de beste truffels. Witte truffels zijn zeldzamer dan de zwarte varianten en daarmee zijn ze ook duurder, maar je wordt beloond: de smaak van witte truffels is delicater en meer complex. Deze witte truffelolie is subtiel en zacht smaak. Heerlijk om gerechten te voorzien van een vleugje truffelsmaak!

Aanbiedingsprijs 15.25 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 17.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Type olie of azijn Truffelolie
Productiewijze Biologisch
Flesinhoud 100 ml
Afsluiter Kurk
Kenmerken
Producent Tartufi di Fassia
Land van herkomst Italië
Regio Umbrië

Gegevens

Over witte truffels

Je hebt witte en zwarte truffels. Deze olie wordt gemaakt met witte truffels, door velen gezien als de beste truffel. Hij is zeldzamer en daardoor ook een stuk prijziger dan zijn zwarte broertje. Witte truffels zijn complexer, delicater en beter van smaak dan de zwarte varianten. Het witte goud!

Voor deze truffelolie wordt extra vierge (koudgeperste) olijfolie gebruikt van biologische herkomst. Ook de truffels zelf zijn biologisch gecertificeerd en dat is best bijzonder, want truffels zijn een natuurproduct (truffels laten zich niet telen, die moet je zoeken en vinden) en natuurproducten zijn zelden biologisch certificeert. De gronden waarop deze witte truffels echter worden gevonden, zijn bio gecertificeerd en daarmee de truffels ook.

Neptruffelolie

Veel truffeloliën bevatten helemaal geen truffel. Raar verhaal, niet? Ze worden met synthetische aroma’s op smaak gebracht tot iets wat lijkt op truffelolie, maar dat is – als je het ons vraagt – dus puur bedrog. De smaak van echte truffels is ongeëvenaard, daar kan geen laboratorium tegenop. Gelukkig gaat de maker van deze olie voor het echte werk met echte truffels.

De stof die wordt gebruikt om namaakolie op smaak te brengen heet dithiapentaan. Volgens de Belgische toxicoloog Jan Tytgat is het goedje niet zonder gevaren: ademhalingsproblemen, huidirritaties en lichte ontvlambaarheid liggen op de loer. Klinkt niet echt als iets wat je door je maaltijd wilt kieperen.

Over de producent

Tartufi di Fassia kiest bewust voor echte witte truffels omwille van de ongeëvenaarde smaak. En ze kiezen bewust voor biologische producten voor dit product, dus biologische olie en bio-truffels. Truffels zijn een natuurproduct en daar willen ze zo dicht mogelijk bij blijven. Daarom de keuze voor bio.

Vanuit Umbrië brengt het bedrijf achter Tartufi di Fassia – D.O.S. srl – de mooiste truffelproducten op de markt. Naast deze witte olijfolie vindt je elders in onze shops ook een olie met zwarte truffels.

Reviews

Tartufi di Fassia Witte Truffelolie BIO