LET OP: wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt op maandag 24 augustus verstuurd!

Olie & Azijn

Suerte Alta olijfolie Picual en Envero BIO

Net als de olie in de zwarte fles is dit een ‘extra vierge’ olijfolie, dus verkregen uit de eerste persing en de daarmee beste kwaliteit olijfolie. Deze olie is echter zachter dan zijn zwarte broer. Gemaakt van de olijfsoort Picual: een olijf met een rijke smaak en een hoog gehalte aan natuurlijke antioxidanten. Een heerlijke biologische olijfolie van zeer hoog niveau.

Aanbiedingsprijs 8.35 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 11.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Type olie of azijn Olijfolie extra vierge
Productiewijze Biologisch
Flesinhoud 500 ml
Afsluiter Schroefdop
Kenmerken
Olijfsoort Picual, Envero
Producent Suerte Alta
Land van herkomst Spanje
Regio Andalusië

Gegevens

Meer over deze olijfolie

Manuel Heredia Halcón zet de familietraditie voort en is een bevlogen man. Hij kan rustig een uur over olijfolie praten maar doet dat op zo’n gepassioneerde manier dat je blijft luisteren, en proeven, en luisteren. Mooi! Olijfolie moet je net als wijn proeven, gewoon puur, uit een glaasje. Pas dan komen de tonen goed naar voren. In deze olijfolie ontdek je dan zachte groene tonen van gekneusde olijfblaadjes en kruiden en op het eind rijpe amandelen.

Deze olijfolie is geschikt voor koude bereidingen, dus niet om in te bakken, maar je kunt hem wel perfect over pasta’s en vers gebakken vis druppelen. De warmte zal de geur versterken. Enjoy!

Over de olijfgaard

We zijn apetrots dat we deze olijfgaard mogen importeren naar Nederland en België. Suerta Alta maakt juweeltjes van olijfoliën. De olie in de zwarte flessen (donkerpaars zo je wilt…) zijn de absolute topoliën van de olijfgaard. Manuel Heredia Halcón, de man achter Cortijo de Suerte Alta, vertelde ons dat deze olie door veel mensen buiten Spanje als te sterk wordt ervaren

De olijven en de streek

De olijfbomen staan in een olijfgaard die is aangeplant in 1924 en die op biologische wijze wordt beheerd. Suerte Alta is een familiebedrijf dat tradities combineert met moderne technieken. Op het terrein staat de eigen olijfmolen waar de olijven direct na het plukken worden geperst en gebotteld. In de olijfgaard met de oude bomen lijkt de tijd stil te hebben gestaan, maar de olijfmolen daarentegen in state-of-the-art net als de zonnepanelen waarop het bedrijf draait.

Reviews

Suerte Alta olijfolie Picual en Envero BIO