LET OP: We zijn er een paar dagen tussenuit. Je bestelling wordt maandag 2 maart verzonden!

Bier

Grisette Blond Bio 25cl (glutenvrij) BIO

Grisette is de naam van dit biologische bier van Brasserie St-Feuillien, maar het is eigenlijk de naam van een oud Belgisch streekbier. In vroeger tijden brouwden diverse brouwerijen in de provincie Henegouwen een “Grisette”: sterk gehopt bier met kenmerkende bitters. St-Feuillien maakt met succes een biologische, blonde versie van dit bier, hun Grisette Blond Bio, en houdt daarmee een lokale traditie in ere.

1.55
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Biersoort Blond
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 5.5%
Flesinhoud 25 cl
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Serveertemperatuur 3 - 5 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Brasserie St-Feuillien

Gegevens

Meer over dit bier

Grisette Blond Bio is een mooi droog, beetje bloemig bier. Het is verfrissend en niet zwaar. Het is een strogeel bier met een lichte structuur en intense bitters. Heeft wat ijzer in de afdronk, maar wat overheerst is de kenmerkende bitterheid van dit type bier.

Een prachtig bier met een geheel eigen stijl. Ook geschikt voor mensen met een glutenallergie, want Grisette is niet alleen bio, maar ook glutenvrij.

Over de brouwerij

Brouwerij St-Feuillien werd in 1873 opgericht door Stéphanie Friart en is vandaag de dag nog steeds een onafhankelijke familiebrouwerij. De familie Friart is trouw aan lokale recepten en tradities en brouwt nog steeds bieren die typisch zijn voor de regio, waaronder het bier van de Abdij St-Feuillien en de Grisette bieren. Niet alle Grisette’s zijn biologisch, maar deze Blond wel.

Op basis van een oud recept wist St-Feuillien een eigentijds, modern biertje te brouwen dat zowel biologisch als glutenvrij is. De recepten mogen dan oud zijn, de brouwerij is modern en duurzaam en ze investeren continue in brouwkennis en -apparatuur.

Bijzondere feiten

De naamgever van de brouwerij is de Ierse monnik Feuillien. Deze kwam in de 7e eeuw aan het vasteland om het evangelie te verkondigen. In 655 echter, werd hij onthoofd tijdens een van zijn reizen. Op de plek waar dit gebeurde bouwden zijn volgelingen een kapel die in 1125 een premonstratenzerabdij werd: de Abdij van Saint‐Feuillien van Le Roeulx. Sinds 1873 brouwt de familie Friart abdijbieren voor de monniken.

Reviews

Grisette Blond Bio 25cl (glutenvrij) BIO