Bier

Gageleer Superior Dark 33cl BIO

Met hun Superior Dark leveren de brouwers van Gageleer een verrassend donker bier. Hoewel hoog in alcohol heeft dit bier toch een verrassende frisheid door toevoeging van gagel, het kruid waar Gageleer om bekend staat. Verwacht enerzijds rijke tonen van karamel en anderzijds frisse tonen van citrus en limoen. Mooi amberkleurig met een dikke blijvende schuimkraag.

2.59
Niet op voorraad
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 8,5%
Statiegeld € 0,10
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Serveertemperatuur 4 - 6 graden
Keurmerk(en) EU Keurmerk
Land van herkomst België
Brouwerij Gageleer

Gegevens

Meer over dit bier

Gageleer Superior Dark is een bier van Gageleer, een brouwerij die brouwt met het middeleeuwse ingrediënt "gagel". Vroeger werden bieren niet gebrouwen met hop, maar met gruit. Gruitbier was een goede vervanger voor water, want water was in de middeleeuwen van slechte kwaliteit. En dus dronk men bier.

Gruitbier om precies te zijn, met als hoofdbestanddeel gagel, een struikje dat op veen- en heidegrond groeit. Van de gagel worden de katjes en de blaadjes gebruikt in het brouwproces. Gageleer heeft deze traditie in ere hersteld.

Over de brouwerij

Gageleer wordt gebrouwen in opdracht van een coöperatie die nauw samenwerkt met Natuurpunt, zeg maar de Belgische equivalent van Natuurmonumenten. De coöperatie komt voort uit de natuurbeweging en de opbrengst van Gageleer komt ten goede aan de aankoop en het behoud van natuurreservaten in de Kempen. De gagel komt uit natuurgebieden in de Kempen, dus het is mooi om te zien dat de coöperatie op haar beurt weer natuurprojecten steunt van Natuurpunt. Dat maakt de cirkel rond.

De gerst komt van biologische akkers uit dezelfde regio. Het feitelijke brouwen gebeurt bij de Proefbrouwerij in Lochristi. Gageleer is een prachtig project, een ode aan de natuur, met als resultaat een heerlijk eigenzinnig bier dat oude tijden doet herleven.

Reviews

Gageleer Superior Dark 33cl BIO