Frank's Kitchen

Scyavuru Scillato Abrikozenjam

Scillato is een stadje in de buurt van Palermo. Het landschap wordt gekenmerkt door bloeiende fruitbomen en herbergt een heel bijzondere abrikoos: de Scillato abrikoos. Het is een abrikoos met kleine, intens smakende vruchten die extreem geurig zijn. Scyavuru kent zijn klassiekers en maakte er deze heerlijke jam van. Zo blijft het ras in stand en kan jij genieten van de Scillato abrikoos!

Aanbiedingsprijs 4.00 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 5.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 220 gram
Producent Scyavuru
Kenmerken
Land van herkomst Italië
Regio Sicilië

Gegevens

Over de Scillato Abrikoos

De Scillato abrikoos is zo bijzonder dat Slow Food hem in zijn Ark van de Smaak heeft opgenomen, een lijst met bijzondere en bedreigde rassen en smaken. De Scillato is een vroegbloeiende variëteit met kleine, bijna rode vruchten. De teelt is traditioneel: de bomen worden met de hand gesnoeid en er worden geen chemische behandelingen uitgevoerd, niet op de bodem en ook niet op het fruit. De abrikozen worden met de hand geplukt via een ladder.

De bomen, tussen de 30 en 40 jaar oud, zijn vrij groot. De vrucht is gevoelig voor transport en wordt daarom alleen lokaal verkocht. Als jam kan je ze echter makkelijk vervoeren en zo belandde deze vrucht in onze webshop.

Officieel Slow Food product

Fruitboeren op Sicilië erkennen de Scillato als prachtige vrucht met heerlijk vruchtvlees en dito aroma’s. Toch redden veel Scillato bomen het vaak niet, omdat er meer productieve rassen op de markt zijn die minder kwetsbaar en bewerkelijk zijn dan de Scillato. Het ras is daardoor met uitsterven bedreigd.

Slow Food, de wereldwijde organisatie die strijdt voor het behoud van unieke smaken en rassen, probeert het ras te redden en creëerde rondom deze bijzondere abrikoos een zogenaamd Slow Food Presidium, een club telers die het ras in ere houdt. Hulde! Door deze jam te eten help je die telers en draag je - op bijzonder lekkere wijze - bij aan het behoud van een bijzondere vrucht.

Over de maker

Het Siciliaanse Scyavuru is een bedrijf dat tradities koestert. Het bedrijf is opgericht door drie zwagers die de smaak en tradities van Sicilië in ere willen houden. De naam “Scyavuru” betekent in het Siciliaans dialect dan ook zoiets als “aroma” en “smaak” tegelijk.

De zwagers hadden veel ervaring met het telen van fruit. Het maken van jams daarentegen was nieuw voor hen, maar ze hebben het ambacht snel onder knie gekregen. Ze maken hun potjes op basis van oude familierecepten, met respect voor tradities en aandacht voor bijzondere smaken.

Reviews

Scyavuru Scillato Abrikozenjam