LET OP: wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt op maandag 24 augustus verstuurd!

Frank's Kitchen

Scyavuru “Sciacca & Ribera” wilde aardbeienjam

OK, je moet natuurlijk niet overdrijven met het aanprijzen van je eigen producten maar DIT mensen, DIT is nog eens aardbeienjam! Ongeëvenaard! Wij vielen letterlijk van onze stoel toen we dit voor het eerst proefden, wat een smaakexplosie! Gemaakt van kleine wilde aardbeitjes van Sicilië met de naam “Sciacca & Ribera”. Een officieel Slow Food product, want deze kleine smaakbommetjes zijn zeldzaam en verdienen bescherming. Eat it to save it!

Aanbiedingsprijs 6.50 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 7.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 220 gram
Producent Scyavuru
Kenmerken
Land van herkomst Italië
Regio Sicilië

Gegevens

De Sciacca & Ribera aardbei

Het is een bijzonder aardbeitje, zoveel is duidelijk. De Sciacca en Ribera aardbei is een wilde aardbei die op slechts een paar plekken op Sicilië groeit, vooral rondom het dorpje Ribera. Inmiddels heeft een aantal telers zich over het plantje ontfermd en groeit ze ook op boerderijen. Waarschijnlijk is het een aardbei die afstamt van aardbeitjes uit de Alpen. Het verhaal gaat dat soldaten ze hebben meegenomen tijdens de oorlog en hebben uitgeplant in Sicilië.

De Sciacca & Ribera aardbei is zeer klein, zacht en snel beschadigd. Je kunt ze verder maar kort oogsten en ze zijn dan ook niet erg in trek bij telers. Maar de smaak is geweldig! Ze worden geplukt van april tot mei en belanden onder andere in deze toch wel unieke jam.

Officieel Slow Food product

Slow Food is een wereldwijde organisatie die strijdt voor het behoud van unieke smaken en rassen. Slow Food is de tegenhanger van Fast Food, een organisatie naar ons hart dus. In hun Ark van de Smaak vind je vele van dit soort unieke producten met unieke smaken. De Sciacca en Ribera aardbei staat ook op die lijst.

Rond het product is een zogenaamd “Slow Food Presidium” ontstaan, een groep telers die dit lokale aardbeitje in stand houdt. De aardbei wordt inmiddels op een aantal boerderijen verbouwd en Scyavuru maakt er deze jam van, waardoor wij nu ook kunnen genieten van deze lekkernij!

Over de maker

Het Siciliaanse Scyavuru is een bedrijf dat tradities koestert. Het bedrijf is opgericht door drie zwagers die de smaak en tradities van Sicilië in ere willen houden. De naam “Scyavuru” betekent in het Siciliaans dialect dan ook zoiets als “aroma” en “smaak” tegelijk.

De drie zwagers hadden veel ervaring met het telen van fruit. Het maken van jams daarentegen was nieuw voor hen, maar ze hebben het ambacht snel onder knie gekregen. Ze maken hun potjes op basis van oude familierecepten, met respect voor tradities en aandacht voor bijzondere smaken.

Reviews

Scyavuru “Sciacca & Ribera” wilde aardbeienjam