Frank's Kitchen

Scyavuru kersenjam BIO

Heerlijke kersenjam gemaakt van biologisch geteelde kersen van Sicilië. Volgens oud recept maakt Scyavuru (oud-Siciliaans voor "aroma" en "smaak") deze jam in haar fabriekje in Ribera. Voor deze jam worden de kersen ontpit en vervolgens gekookt. De kersenjam wordt gezoet met druivensuiker. Heerlijk op brood, op toast, ter verwerking in desserts en taarten. 

Aanbiedingsprijs 4.95 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 5.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 250 gram
Productiewijze Biologisch
Lekker bij op brood en verwerking in desserts en taart
Kenmerken
Producent Scyavuru
Land van herkomst Italië
Regio Sicilië

Gegevens

Biologische en tradionele jams

Dit is biologische jam, dus gemaakt van biologisch geteelde kersen. Bij Scyavuru houden ze van traditities en biologische teelt van fruit past daar heel mooi bij. De jams van Scyavuru bevatten enkel suikers van fruit. Waar het fruit zelf suikers tekort komt gebruiken ze druivensuikers om het zoet in balans te brengen. 

Het fruit voor deze jam is niet bespoten met chemische middelen en er wordt ook geen kunstmest gebruikt. Scyavuru heeft de biolijn nog niet zo lang geleden toegevoegd aan haar assortiment en het is nu al een van de meest populaire jams. Bekijk ook eens hun Slow Food productlijn, gemaakt van bijzondere vruchten van Sicilië. Ook heel erg de moeite waard. Je vindt ze elders in onze shop.

Over de maker

Het Siciliaanse Scyavuru is een bedrijf dat tradities koestert. Het bedrijf is opgericht door drie zwagers die de smaak en tradities van Sicilië in ere willen houden. De naam “Scyavuru” betekent in het Siciliaans dialect dan ook zoiets als “aroma” en “smaak” tegelijk.

De drie zwagers hadden veel ervaring met het telen van fruit. Het maken van jams daarentegen was nieuw voor hen, maar ze hebben het ambacht snel onder knie gekregen. Ze maken hun potjes op basis van oude familierecepten, met respect voor tradities en aandacht voor bijzondere smaken.

Over de regio

Ah, Sicilië. Is er een lekkerdere plek op aarde? Werkelijk alles wat het leven aangenaam maakt vind je op Sicilië: zon, zee en veel – heel veel – heerlijkheden, zoals wijn, olijven, olijfolie, pizza’s en jams. Op Sicilië wordt veel fruit geteeld. De vruchtbare vulkanische bodem en het milde klimaat zijn uitermate geschikt voor de teelt van (wijn)druiven, maar ook voor andere fruitsoorten zoals abrikozen, citrusvruchten en bessen.

Scyavuru ligt aan de westkant van het eiland en is gevestigd in het dorpje Ribera. Ribera ligt hoog en droog op ruim 200 meter boven de Middellandse zee. Dat zorgt voor koele nachten. In combinatie met de warme dagen is het een perfecte plek voor fruitteelt.

Reviews

Scyavuru kersenjam BIO