Delicatessen

Santa Catarina Tonijnfilet met rode peper van de Azoren

Vier stukken ‘lijngevangen’ tonijn op een bedje van peper. Letterlijk, want onderin het blikje vind je de pepers afkomstig van de Azoren. De vis wordt voor de deur van pepertelers gevangen. Een echt streekproduct dus. De typische pepers geven een milde hitte af en smaken wat naar geroosterde paprika. De smaak van de peper is subtiel en mooi in het vlees van de tonijn getrokken. Met recht een h’eelijk product!

4.39
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 120 gram
Lekker bij Toast, door salades en pasta's
Producent Santa Catarina
Kenmerken
Land van herkomst Portugal
Regio Azoren
Bijzonderheden Gevangen met hengels, niet met grote boten

Gegevens

Lijngevangen tonijn

De tonijn die Santa Catarina gebruikt worden gevangen met de zogenaamde “Pole & Line” methode. Feitelijk gebruiken de vissers gewoon een dikke stok met een lijn en een haak. Deze ambachtelijke methode vraagt wat wel van de vissers. Als ware jagers spotten ze de tonijn met een verrekijker, ze zetten koers richting de vis en als ze er bijna zijn zetten ze de motor af, gooien hun lijnen uit en vangen hun vis.

Dankzij deze werkwijze is er geen sprake van bijvangst en het houdt een oude werkwijze in stand. Normaal worden voor de tonijnvisserij grote trawlers ingezet met dito bijvangsten.

Over Santa Catarina

Op het eiland São Jorge staat de visconservenfabriek van Santa Catarina. Daar verwerken ze de lijngevangen tonijn tot kwaliteitsblikjes vis. Zo vers uit de zee in een blikje, richting jouw keukenkastje. Santa Catarina gaat tegen de stroom van schaalvergroting in. Ze kiezen heel bewust en gericht voor de Pole & Line vismethode: 1 man, 1 hengel, 1 lijn, 1 tonijn.

De eerlijk gevangen vis wordt vervolgens handmatig verwerkt in de conservenfabriek. Er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen gebruikt. Eventuele toevoegingen, zoals bijvoorbeeld uien of pepers, komen van het eiland São Jorge. 

Over de Azoren

Zeg visjes en je zegt Azoren. Ik (Frank) ben eerlijk gezegd niet zo’n globetrotter, maar laat ik nu wél op de Azoren zijn geweest. Prachtig!

Deze eilanden behoren bij Portugal, maar liggen zo’n 1.300 km uit de kust, ergens tussen Europa en Amerika in dus. De Azoren hebben, naast heel veel hortensia’s, vulkanen en – heel grappig – zwart-witte Hollandse koeien ook heel veel zee en dus héél veel verse vis. Nooit eerder at ik zoveel tonijn, makreel en zwaardvis tijdens één vakantie. Verser dan vers, lekkerder dan ooit tevoren!

Reviews

Santa Catarina Tonijnfilet met rode peper van de Azoren