Frank's Kitchen

Raaka Bourbon Cask Chocolate

In de aanbieding i.v.m. houdbaarheidsdatum tot juni 2020.

Dit is nu typisch zo'n Raaka reep: puur van smaak met mooie bitters, subtiel zoet en een mooie balans. Deze reep viel niet voor niets in de prijzen tijdens de Good Food Awards. De cacao uit Tanzania wordt gerijpt in eiken houten whiskyvaten waardoor een reep ontstaat met diepe nuances en smaken. Een hint van eikenhout een een "afdronk" van kersen. Dit is een bijzonder stukje choco.

Aanbiedingsprijs 5.30 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 5.90
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 51 gram
Productiewijze Veganistisch
Producent Raaka
Land van herkomst Verenigde Staten
Geschikt voor veganisten? Ja (ook glutenvrij, sojavrij en zonder sporen van noten)
Kenmerken
Chocoladesoort Puur
Cacaopercentage 82%
Cacaobonen Kokoa Kamili
Bijzonderheden Good Food Awards Winnar

Gegevens

Made in the USA

Raaka is gevestigd in het Red Hook district in Brooklyn, New York. In een voormalig pakhuis maken de twee jonge honden Ryan Cheney en Nate Hodge ronduit vooruitstrevende chocolade. Raaka bestaat sinds 2010 en werkt volgens de bean-to-bar gedachte: zelf de cacaobonen inkopen en verwerken.

Raaka houdt van innovatie en stelde ook het chocoladeproductieproces op de proef. Ze maken prijswinnende repen volgens een geheel eigen procedé. Ryan trok een jaar uit om chocolade te leren maken. Daarna ontwikkelde hij samen met Nate een methode waarbij ze hun ongeroosterde ‘virgin cacao’ veranderen in Raaka repen.

Ongewoon lekkere chocolade

Raaka schuwt het experiment dus niet. Cheney en Nate zien chocolade maken als een continu leerproces. Ze zijn steeds weer op zoek naar nieuwe productiemethoden en nieuwe smaken. Ook bij de zoektocht naar smaken gaan ze voor onconventionele combinaties.

Zo laten ze hun cacaobonen rijpen in oude whiskyvaten, maken ze een chocolade met wijn en ook eentje met Yacon wortels. Je moet er maar op komen.

Ongeroosterde chocolade

Er zijn maar weinig chocolademakers die de kunst van “raw chocolate” maken zo goed verstaan als Raaka. De meeste rauwe chocolades smaken eerlijk gezegd nauwelijks naar chocolade. Het mag dan gezond zijn of wat dan ook, lekker is anders… Maar eet Raaka en je beeld van rauwe choco is plotsklaps volledig bijgesteld!

Raaka smaakt puur en fruitig. De chocolades van Raaka tonen alle nuances van cacaobonen. Het zijn bijzondere chocolades met duidelijk een eigen signatuur juist doordat ze werken met ongeroosterde cacaobonen.

Reviews

Raaka Bourbon Cask Chocolate