LET OP: wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt op maandag 24 augustus verstuurd!

Frank's Kitchen

Prada a Tope vijgenjam

Vijgenjam met een rijke, diepe smaak. Jam zonder gedoe en rare additieven: dit is veel vijg met enkel een beetje suiker en citroensap en verder helemaal niets. Het staat zelfs letterlijk zo op de ingredientenlijst: "Nada más!" Het kan maar duidelijk zijn. En veel meer dan vijgen heb je ook niet nodig, want wat is dit toch een heerlijke vrucht. De jam is niet helemaal fijngemalen en daardoor kom je nog lekkere stukjes vijg tegen.

Aanbiedingsprijs 4.20 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 4.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 200 gram
Lekker bij op brood
Producent Prada a Tope
Land van herkomst Spanje
Kenmerken
Regio Bierzo
Geschikt voor veganisten? ja
Bijzonderheden geen additieven, alleen vijgen

Gegevens

Meer over deze vijgenjam

Niets zo zoet en paradijselijk als een vijg. Het is één van de oudst bekende vruchten. Al 9000 jaar voor Christus werden vijgen verbouwd en geconsumeerd. En het blijft een populair ding. Gekonfijt en tot jam verwerkt komt de vijg mooi tot zijn recht.

Deze vijgenjam komt uit Noord-West Spanje en wordt gemaakt door Prada a Tope, een bedrijf dat naast een prima wijngaard ook een conservenfabriekje runt waar groente- en fruitconserven zoals deze vijgenjam worden gemaakt.

Over de maker

Prada a Tope is een gemengd boerenbedrijf met een eigen fabriekje. De vijgen voor deze jam komen van de eigen boerderij die rondom het prachtige "Palacio de Canedo" ligt.

Prada werkt op natuurlijke wijze en gebruikt geen additieven. Dit puur vijg in een potje. Niks meer, niks minder. Naast vijgenjam maken teelt Prada a Tope ook kastanjes en druiven voor wijn. Ook bijzonder zijn hun geroosterde paprika's (zie elders in onze shop).

Over de streek

Bierzo begint bekend te raken omwille van haar wijnen. Deze zijn subtiel en veel minder heftig en zwaar dan wijnen uit andere Spaanse gebieden doordat Bierzo een relatief koele streek is.

De vruchtbare vallei van Bierzo geeft niet alleen mooie wijnen, maar ook kastanjes, honing en een breed pallet aan fruit. Prada besloot niet alleen wijn te gaan maken. Ze stortten zich ook op andere lokale lekkernijen, zoals kastanjes op siroop en boven houtvuur geroosterde paprika’s. In het Palacio de Canedo worden deze producten op ambachtelijke wijze bereid.

Reviews

Prada a Tope vijgenjam