Frank's Kitchen

Prada a Tope uienjam

Jam van uien. Dat klinkt voor velen raar in de oren, maar wie ooit zijn uien écht de tijd heeft gegeven om te karamelliseren in de pan weet dat uien ontzettend zoet kunnen worden. Dit is een lekkere jam om te combineren met hartige dingen. Smeer hem op brood en beleg met wat plakken kaas. Of doe eens gek en smeer het op je hamburger. Ja echt, is heerlijk! Zo pep je je uienringen in no-time op tot smaakbommetjes.

4.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 200 gram
Producent Prada a Tope
Kenmerken
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo

Gegevens

Meer over deze uienjam

Altijd leuk om over de grens te eten. Jam van uien is in de lage landen nu niet bepaald standaard, maar waarom ook niet? Uien zijn zoet en jam eveneens. Prima combi zo blijkt.

Deze uienjam komt uit Noord-West Spanje en wordt gemaakt door Prada a Tope, een bedrijf dat naast een prima wijngaard ook een conservenfabriekje runt waar groente- en fruitconserven zoals deze uienjam worden gemaakt.

Over de maker

Prada a Tope is een gemengd boerenbedrijf met een eigen fabriekje. De uien voor deze jam komen echter van boeren uit de buurt waar ze nauw mee samenwerken.

Prada werkt op natuurlijke wijze en gebruikt geen additieven. Dit puur ui in een potje. Niks meer, niks minder. Naast uienjam maken teelt Prada a Tope ook kastanjes, druiven voor wijn en vijgen. Ook bijzonder zijn hun geroosterde paprika's (zie elders in onze shop).

Over de streek

Bierzo begint bekend te raken omwille van haar wijnen. Deze zijn subtiel en veel minder heftig en zwaar dan wijnen uit andere Spaanse gebieden doordat Bierzo een relatief koele streek is.

De vruchtbare vallei van Bierzo geeft niet alleen mooie wijnen, maar ook kastanjes, honing en een breed pallet aan fruit. Prada besloot niet alleen wijn te gaan maken. Ze stortten zich ook op andere lokale lekkernijen, zoals kastanjes op siroop en boven houtvuur geroosterde paprika’s. In het Palacio de Canedo worden deze producten op ambachtelijke wijze bereid.

Reviews

Prada a Tope uienjam