Frank's Kitchen

Prada a Tope Roble BIO

Prada a Tope Roble is een prachtige, elegante wijn gemaakt van de kwaliteitsdruif Mencía. Roble betekent dat deze wijn zes maanden op eikenhout heeft gerijpt en dat geeft hem body maar nergens teveel. Dit is subtiel rood met een ingetogen kracht. Een zeer compleet glas met alles er op en er aan. Het karakter van de bijzondere Mencía druif komt mooi naar voren met duidelijke cassistonen en veel rood fruit.

12.75
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2015
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 14,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Kenmerken
Druivensoort Mencía
Lekker bij verfijnde vleesgerechten, niet al te rijpe (harde) kazen
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo
Wijnhuis Prada a Tope

Gegevens

Meer over deze wijn

De wijn heeft een zeer opvallende neus. Als je nooit eerder Mencía hebt gedronken, dan is deze Roble een mooie kennismaking. Het opvallende is namelijk Mencía: een druif die vooral in de Spaanse regio Bierzo staat aangeplant en die kwaliteitswijnen oplevert. Je komt naast rood fruit, kers en cassis ook vanille en zoethout tegen. Allemaal heel subtiel in laagjes op elkaar gestapeld.

De wijn is mediumbodied en heeft kracht, maar blijft altijd subtiel en elegant. Dat maakt deze wijn zeer geschikt naast een verfijnd vleesgerecht. (Ga je wat bruusker tekeer in de keuken met rijkere smaken, kies dan voor de Crianza of Reserva broerders van deze wijn.)

Over het wijnhuis

Prada a Tope is vernoemd naar de ietwat zonderlinge oprichter Jose Luis Prada Méndez, door iedereen kortweg “Prada” genoemd. Hij was een man met een visie die de potentie van Bierzo, de regio waarin dit wijnhuis is gevestigd, vroeg zag. Bierzo is een wat afgezonderd stukje Spanje. Het ligt ingesloten tussen de bergen in het Noordwesten van Spanje en het was een wat slaperig en in zichzelf gekeerde regio.

Prada zag echter de potentie van het lekkers uit de regio en besloot naar buiten te treden. De man die eerst voor gek werd versleten, werd later als visionair geprezen. Tja, iemand moet de eerste stap zetten!

De druiven en de streek

De druiven voor deze Prada a Tope Roble worden met de handgeplukt. De druiven worden op natuurlijke gisten vergist. Daarvoor móet je wel biologisch werken, want zou je regelmatig bestrijdingsmiddelen in de rondte spuiten, dan blijft er geen wilde gist op je druif over. Alle wijnen van Prada a Tope worden op biologische wijze geproduceerd, dus zonder gerommel in wijngaard en wijnkelder.

De vruchtbare vallei van Bierzo geeft niet alleen mooie wijnen, maar ook kastanjes, honing en een breed pallet aan fruit. Prada besloot niet alleen wijn te gaan maken. Hij stortte zich ook op andere lokale lekkernijen, zoals kastanjes op siroop en boven houtvuur geroosterde paprika’s. In het Palacio de Canedo – de naam die ook op de wijnen prijkt – worden nog steeds op ambachtelijke wijze dezelfde producten bereid.

Reviews

Prada a Tope Roble BIO