Frank's Kitchen

Prada a Tope Pardoxin

Amai! Dit is een verrassend glas dessertwijn! Geurt zeer rijk naar rozen, abrikozen en tropisch fruit. Blijkt in de mond subtiel zoet met een uitstekende zuurgraad. Deze wijn is breed, rond en zoet en tegelijkertijd is ze lichtvoetig en zeer drinkbaar. Een heerlijk slotakkoord voor elk diner.

Aanbiedingsprijs 14.00 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 22.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Alcoholpercentage 12%
Flesinhoud 500 ml
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Kenmerken
Druivensoort Godello
Lekker bij zoete desserts en kaasplankjes
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo
Wijnhuis Prada a Tope

Gegevens

Meer over deze wijn

Een dessertwijn met een perfect zoetzuurbalans. Gemaakt van de Godello druif en wie die druif kent herkent hem direct. Godello is sowieso een druif die rijke wijnen kan maken met veelal tonen van abrikoos en steenfruit met daaronder tropische tonen en goede mineraliteit. 

In deze Pardoxin worden die eigenschappen uitvergroot. Het is een kwaliteitsdruif die absoluut meer erkenning en waardering verdient. Wij doen met deze wijn een poging om Godello breder aan de man (en vrouw) te krijgen. Probeer hem eens, krijg je zeker geen spijt van!

Over het wijnhuis

Prada a Tope is vernoemd naar de ietwat zonderlinge oprichter Jose Luis Prada Méndez, door iedereen kortweg “Prada” genoemd. Hij was een man met een visie die de potentie van Bierzo, de regio waarin dit wijnhuis is gevestigd, vroeg zag. Bierzo is een wat afgezonderd stukje Spanje. Het ligt ingesloten tussen de bergen in het Noordwesten van Spanje en het was een wat slaperig en in zichzelf gekeerde regio.

Prada zag echter de potentie van het lekkers uit de regio en besloot naar buiten te treden. De man die eerst voor gek werd versleten, werd later als visionair geprezen. Tja, iemand moet de eerste stap zetten!

De druiven en de streek

Godello is een lokale druif uit het Noordwesten van Spanje. Het is de trots van Galicië en van de regio Bierzo in het bijzonder. Godello levert rijke wijnen op die echt opvallen. Dat is het leuke van lokale, authentieke druiven: je wordt altijd verrast! In Bierzo werden de Godello's een paar jaar terug nog gerooid ten faveure van internationale druiven als Chardonnay, maar de wijnmakers in Bierzo kwamen gelukkig op tijd tot inkeer en besloten te koesteren wat ze hebben.

Prada a Tope bestaat tegenwoordig uit wijngaarden, een moderne wijnkelder, een conservenfabriekje, een hotel en een restaurant. Je kunt er heerlijk tot jezelf komen en genieten van al het moois van de regio. Bierzo, daar ga je zonder twijfel nog meer van horen en te beginnen met de wijnen van Prada!

Reviews

Prada a Tope Pardoxin