LET OP: wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt op maandag 24 augustus verstuurd!

Frank's Kitchen

Prada a Tope Godello BIO

Dit is zo'n wijn die steevast veel "oeoeh's" en "aaaah's!" oplevert. Kijk, dan weet je als wijnhandelaar genoeg! Hierheen halen dat spul! En zo geschiedde. We stuurden direct een vrachtwagentje richting Bierzo en nu prijkt deze schoonheid in onze shop. Een wijn van Godello-druif, met prachtig vol rijp sap en een meterslange afdronk. Glimlach verzekerd!

12.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 13,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Kenmerken
Druivensoort Godello
Lekker bij schaap- en schelpdieren, vis, kaas en (wit)vlees
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo
Wijnhuis Prada a Tope

Gegevens

Meer over deze wijn

De Prada a Tope Godello is een droge witte wijn met een rijke, volle neus en dito sap. Hoeveel wijn past er in je glas? Mineraal en prachtig goudgeel van kleur. Prachtig in balans door de uitstekende zuren.

Dit is een wijn die gastronomisch breed inzetbaar is: goed bij schaal- en schelpdieren, vis, kaas en witvlees en koude vleeswaren.

Over het wijnhuis

Prada a Tope is vernoemd naar de ietwat zonderlinge oprichter Jose Luis Prada Méndez, door iedereen kortweg “Prada” genoemd. Hij was een man met een visie die de potentie van Bierzo, de regio waarin dit wijnhuis is gevestigd, vroeg zag. Bierzo is een wat afgezonderd stukje Spanje. Het ligt ingesloten tussen de bergen in het Noordwesten van Spanje en het was een wat slaperig en in zichzelf gekeerde regio.

Prada zag echter de potentie van het lekkers uit de regio en besloot naar buiten te treden. De man die eerst voor gek werd versleten, werd later als visionair geprezen. Tja, iemand moet de eerste stap zetten!

De druiven en de streek

Godello is een lokale druif uit het Noordwesten van Spanje. Het is de trots van Galicië en van de regio Bierzo in het bijzonder. Godello levert rijke wijnen op die echt opvallen. Dat is het leuke van lokale, authentieke druiven: je wordt altijd verrast! In Bierzo werden de Godello's een paar jaar terug nog gerooid ten faveure van internationale druiven als Chardonnay, maar de wijnmakers in Bierzo kwamen gelukkig op tijd tot inkeer en besloten te koesteren wat ze hebben.

Prada a Tope bestaat tegenwoordig uit wijngaarden, een moderne wijnkelder, een conservenfabriekje, een hotel en een restaurant. Je kunt er heerlijk tot jezelf komen en genieten van al het moois van de regio. Bierzo, daar ga je zonder twijfel nog meer van horen en te beginnen met de wijnen van Prada!

Reviews

Prada a Tope Godello BIO