Frank's Kitchen

Pflüger Dürkheim Riesling BIO

Pflüger Dürkheim Riesling is een frisse en zuivere Riesling uit de Duitse Pfalz. Een wijn van biologisch-dynamamische herkomst met Demeter keurmerk. Minerale neus met passievrucht, ananas en grapefruit. Op de tong ook aangenaam mineraal. Alexander Pflüger levert hiermee een prachtige Riesling af en bewijst eens te meer dat dit deze druif de koning van de Duitse wijngaarden is.

13.25
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch-dynamisch
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 10 - 12 graden
Kenmerken
Druivensoort Riesling
Land van herkomst Duitsland
Regio Pfalz
Classificatie Qualitätswein
Wijnhuis Weingut Pflüger

Gegevens

Meer over deze wijn

De werkwijze van Weingut Pflüger creëert authentieke wijnen die een expressie zijn van de plek waarvan zij vandaan komen. De wijnen hebben diepgang, complexiteit en mineraliteit. Dat ze in de Pfalz mooie wijnen kunnen maken dat was ons al duidelijk en deze riesling is daarvan een heel goed bewijs

Over het wijnhuis

Deze Dürkheim Riesling van Pflüger weerspiegelt de aandacht die Alexander Pflüger geeft aan zijn wijngaard. Hij is een hartstochtelijk voorstander van biodynamische wijnbouw en stelt diversiteit en vitaliteit op de voorgrond in zijn wijngaard en -kelder. De biodynamische werkwijze betekent dat hij werkt met gesloten kringlopen op zijn bedrijf en dus bijvoorbeeld zijn eigen compost produceert.

Verder werkt hij met biodynamische preparaten om de bodem te versterken. Alles wat Alexander doet is gericht op de levendigheid van zijn wijngaard, waarbij zijn bodem het belangrijkste wapen is.

Reviews

Pflüger Dürkheim Riesling BIO