LET OP: wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt op maandag 24 augustus verstuurd!

Over Frank's Kitchen

LIEFDE VOOR LEKKERS
Frank’s Kitchen zit bomvol smaak. Wij hebben een passie voor echte smaak en eerlijke producten. Alles wat wij verkopen komt van producenten die onze passie voor smaak delen. Het zijn veelal kleinschalige bedrijven die op ambachtelijke wijze de mooiste producten maken. Om hen te vinden struinen we stad en land af, onze neus achterna, altijd op zoek naar het allerlekkerste van het lekkerste!

Het moois dat wij vinden presenteren we in onze webshop en de verhalen die we horen delen we net zo lief via onze blog. Want een goed product kan niet zonder een goed verhaal en het verhaal is soms nog mooier dan het product. Als je weet van wie je eet dan smaakt alles beter. Lekkers komt niet uit een fabriek, lekkers wordt gemaakt door mensen, door vaklui, door smaakhelden. Deze helden zetten we maar wat graag op het voetstuk dat zij verdienen!

VAN WIJN NAAR HONING
Frank’s Kitchen komt voort uit de BiologischeWijnwinkel, de webshop die Frank in 2010 begon vanuit zijn huis in het Drentse dorpje Benneveld. Die Nederlandse webshop kreeg al snel een Belgisch zusje en de wijnhandel breidde gestaag uit. De keuze voor biologisch bleek gelukkig ook heel logisch voor veel andere wijnliefhebbers. Al snel puilde de kelder onder het huis dusdanig uit dat een verhuizing naar een professionele opslag noodzakelijk was. De BiologischeWijnwinkel is nog steeds een onderdeel van ons bedrijf.

In zijn achtertuin begon Frank ondertussen aan een nieuw avontuur: hij besloot ook te gaan imkeren.

“Voor mij is het houden van bijen een lang gekoesterde wens. Ik ben een natuurmens en dichter bij de natuur kan je haast niet komen. Zodra de bijenkast opengaat beland je in een andere wereld. Ik vergeet alles om mij heen en ben één met mijn bijen. Ik oogst enkel wat ze kunnen missen en probeer te imkeren naar het ritme van mijn bijenvolken en de seizoenen.”

VAN ONLINE NAAR DE STAD
Met hetgeen we nu doen zijn we lekker onderweg, maar we zijn er zeker nog niet. We zullen meer lekkers via onze webshops blijven aanbieden en we dromen ondertussen ook hardop over een ‘echte’ winkel in de stad. Internet kent geen grenzen, en zolang we enkel online actief zijn is Benneveld prima, maar het is nu niet bepaald een hotspot als het gaat om publiek. Vroeg of laat zullen we daarom richting de stad trekken met ons lekkers.

Te beginnen met de imkerij, want bijen voelen zich uitstekend thuis in de grote stad: er is daar meer voor ze te halen dan hier. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar in de stad bloeien meer bloemen dan op het platteland. Monocultuur op de akkers, steeds meer gras en minder kruiden in de weilanden en kort gemaaide bermen zijn voor bijen als een groene woestijn. In de vele stadse achtertuintjes, plantsoenen en parken zijn veel meer bloemen te vinden! Dus kijk niet gek op als Frank met zijn bijen naar de grote stad toe trekt.

SMAAK HET ZELF
Een zelf geteelde tomaat is tien keer lekkerder dan een tomaat uit de supermarkt. Hij heeft oneindig meer smaak, maar hij geeft ook ongelooflijk meer voldoening. Als je iets van zaadje tot vrucht weet te kweken, dan maakt dat je zo trots als een pauw! Hetzelfde geldt voor zelfgebakken brood, zelf gebrouwen bier en zelf gekaasde kaas. Met workshops en proeverijen laat Frank je kennis maken met de wereld van het zelfsmaken, want zoals jij het smaakt, smaakt niemand het!

WIJ STEUNEN SLOW FOOD
Frank’s Kitchen is Slow Food. En daarom steunen wij deze organisatie, die zich inzet voor ‘echt, goed en eerlijk’ eten. Slow Food streeft naar (het behoud van) smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd. Ze zetten zich in voor het behoud van authentieke soorten en rassen en ze verzetten zich tegen ‘fast food’ en tegen verdere industrialisatie van ons voedsel. Een organisatie naar ons hart dus! De beweging telt inmiddels ruim 100.000 leden in 150 landen en is uitgegroeid tot een wereldwijd actief netwerk. Ook jij als consument kunt lid worden. Kijk daarvoor op www.slowfood.nl en sluit je aan!