Extra vierge olijfolie

Osoti olijfolie extra vergine BIO

Osoti maakt fantastische Rioja's, maar vader en zoon doen meer. Naast hun wijngaard hebben ze ook een olijfgaard en daaruit komt deze heerlijk zachte olijfolie. Koudgeperst, dus niet geschikt om mee te bakken, maar des te geschikter voor salades, dressings en om in te dippen. Prachtig groen van kleur met aroma's van appel en gras. De Arbequina olijven bevatten zeer weinig zuur, vandaar de uiterst zachte smaak.

11.90
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Type olie of azijn Olijfolie extra vierge
Productiewijze Biologisch
Flesinhoud 500 ml
Afsluiter Schroefdop
Olijfsoort Arbequina
Kenmerken
Lekker bij salades en dippen met wat brood
Producent Osoti
Land van herkomst Spanje
Regio Navarra

Gegevens

Meer over deze olijfolie

Ik proefde deze olie op een wijnbeurs. Vader Osoti spreekt geen woord Engels maar wees me vriendelijk doch dringend op het schaaltje met de groene vloeistof. Met zijn handen gebaarde hij dat ik moest proeven. "Good! Good! Heh?" Hij bleek toch een beetje Engels te spreken. Ik moest hem gelijk geven. Prachtige olijfolie.

Zoon Osoti spreekt wel zijn talen en legde me uit dat ze olijven groen oogsten en direct persen. Hun Arbequina olijven bevatten heel weinig zuren, maar moeten in zijn beleving niet té rijp worden. Een paar onrijpe exemplaren komt de groenige smaak alleen maar ten goede is zijn overtuiging. Net als bij de wijnen zoeken hij en zijn vader ook bij de olijfolie naar de ultieme smaak en kwaliteit. Waar je bij andere olijfolie wel eens zo'n scherpe nasmaak treft heeft hun olie dat totaal niet. En daar zijn ze, terecht, trots op.

Over de olijfgaard

Osoti ligt in het zuidelijke deel van Navarra (Andosilla). Het gaat hier om één van de zes gemeentes die bij de Rioja-Baja horen terwijl ze geografisch in Navarra liggen. Deze kleine regio heeft eigenlijk altijd al Rioja geproduceerd. Vanwege het hoge percentage kalk komen hier de meest verfijnde wijnen van het hele gebied vandaan

Reviews

Osoti olijfolie extra vergine BIO