Olie & Azijn

Suerte Alta olijfolie Arbequino & Picual BIO

Een nieuwe fles van Suerte Alta. Dat is altijd feest, want als er één olijfboer bezeten is van smaak dan is het Manuel Heredia Halcón wel. Hij wilde deze keer een zeer zachte, toegankelijk olie maken en gebruikte daarom Arbequina olijven uit zijn nieuwe olijfgaard (ArbequinO op z’n Spaans). Deze mixt hij met Picual olijven, die zorgt voor een goede balans en een spannende olie.

Aanbiedingsprijs 9.75 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 13.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Type olie of azijn Olijfolie extra vierge
Productiewijze Biologisch
Flesinhoud 500 ml
Afsluiter Schroefdop
Kenmerken
Olijfsoort Arbequina, Picual
Producent Suerte Alta
Land van herkomst Spanje
Regio Andalusië

Gegevens

Meer over deze olijfolie

Deze olie is dus een blend van twee olijvensoorten: Arbequina en Picual. De Arbequina is misschien wel de meest toegankelijke olijf van allemaal: klein beetje peperig met hints van groene appel en banaan. Fruitige olijven dus! Maar Manuel miste spanning en dus mixte hij er wat Picual-olijven doorheen, die meer pit en bitterheid hebben.

De Picual olijven hebben veel natuurlijke antioxidanten. Ook zorgt de Picual voor hints van groene olijfbladeren, onrijpe amandelen, gekneusde tomatenbladeren en citrus. Dat maakt het ‘fruitmandje’ compleet!

Over de olijfgaard

We zijn apetrots dat we deze olijfgaard mogen importeren naar Nederland en België. Suerta Alta maakt juweeltjes van olijfoliën. De olie in de zwarte flessen (donkerpaars zo je wilt…) zijn de absolute topoliën van de olijfgaard. Manuel Heredia Halcón, de man achter Cortijo de Suerte Alta, vertelde ons dat deze olie door veel mensen buiten Spanje als te sterk wordt ervaren.

Als antwoord daarop heeft hij een zachtere olie gemaakt (in de lichtpaarse fles) en nu dus een nog zachtere variant met groen etiket.

De olijven en de streek

Suerte Alta is al altijd een familiebedrijf dat tradities combineert met moderne technieken. Op het terrein staat de eigen olijfmolen waar de olijven direct na het plukken worden geperst en gebotteld.

Een deel van de bomen wordt op traditionele wijze beheerd: hoogstammen dus die al sinds 1924 in de olijfgaard staan. Een ander deel wordt op moderne wijze geteeld: lagere stammen en meer bomen per vierkante meter. De oude bomen geven complexere, sterkere olie. De nieuwe bomen worden gebruikt om de juiste graad tussen complexiteit en toegankelijkheid te realiseren.

Reviews

Suerte Alta olijfolie Arbequino & Picual BIO