Olie & Azijn

Prada a Tope rode wijnazijn

Rode wijnazijn, vier jaar gerijpt op eikenhouten vaten. En dat proef je! Deze rode wijnazijn is subtiel genoeg om in je gerecht te ‘blenden’ maar ook krachtig genoeg om zich te doen gelden. Ambachtelijk gemaakt en vol karakter. Mooi roodbruin van kleur, fruitig, met cederhouten tonen en onpeilbare diepte. Ja, zo zou alle rode wijnazijn moeten smaken. Hoewel? Neem gewoon deze en ervaar het zelf.

6.99
Niet op voorraad
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Type olie of azijn Rode wijnazijn
Flesinhoud 500 ml
Afsluiter Kurk
Kenmerken
Producent Prada a Tope
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo

Gegevens

Mencía, lokaler wordt het niet

Mencía is dé rode druif van de Bierzo regio, Spanje. Vroeger werden er fruitige rode wijnen in Beaujolais stijl van gemaakt. Liters en liters sappige, fruitige wijn voor eigen gebruik. Tegenwoordig is de regio zelfbewuster en maakt ze er volwassen, houtgerijpte wijnen van.

Prada a Tope was en is pionier in de regio: ze stapten als een van de eersten over op biologische wijnbouw en ze maken ook andere heerlijkheden zoals deze rode wijnazijn. Maar belangrijker nog: ze brachten hun producten buiten de regio. En daar zijn wij blij mee!

Azijn maken

Het klinkt eenvoudiger dan het is, azijn maken. Tuurlijk, dit was vroeger wijn en nu is het azijn. Dat heeft toch een beetje een – onterechte – negatieve bijklank. Alsof iedereen een vat wijn in azijn kan omtoveren. Zo simpel is het dan ook weer niet. Bij Prada a Tope nemen ze hun azijn even serieus als hun wijn.

Ze laten de basiswijn aan de lucht in contact komen met azijnbacteriën. Die zijn overal, dus tot zover niets ingewikkelds onder de zon. Maar vervolgens komt er een flinke portie geduld om de hoek kijken: ze laten hun azijn maar liefst vier jaar rijpen op goede kwaliteit eikenhouten vaten. Dat verklaart de complexiteit en rijkheid van deze azijn.

Over Prada a Tope en de regio

Prada a Tope huist in het prachtige “Palacio de Canedo” een soort herenboerderij, wat ze in Spanje een paleis (palacio) noemen. In dat paleis maken ze niet alleen wijn en azijn, ze roosteren er ook hun beroemde paprika’s (zeker eens proberen, je vindt ze elders in onze shop) en lokale lekkernijen zoals ingelegde kastanjes en uien-chutneys.

De regio Bierzo is een waar culinair lustoord en bevindt zich in het Noord-Westen van Spanje. Pelgrims onderweg naar Santiago komen door de vallei en zullen regelmatig verbaasd zijn over dit land van melk en honing. Het is er groener en koeler dan je zou verwachten in Spanje. Dat komt de druiven voor deze azijn tegoed. Het is er goed toeven!

Reviews

Prada a Tope rode wijnazijn