LET OP: wegens een korte vakantie word je bestelling op maandag 20-7 verstuurd!

Nordur Zeezout

Norður Gerookt Zeezout Naturel

Gerookt zeezout is een prachtig product en het geeft gerechten een aangenaam rokerig tintje. Lekker op vlees, vis en geroosterde groenten. Het gerookte zout van Norður is een ode aan de Deens-IJslandse wortels van de twee oprichters. Het zout komt uit IJsland en wordt gerookt boven berken-en eikenhout volgens een traditionele Deense methode. Dit geeft het zout haar voortreffelijke textuur en smaak.

6.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 125 gram
Producent Norður & Co
Kenmerken
Land van herkomst IJsland

Gegevens

Zout met rokerige tonen

Rook doet iets bijzonders met eten. Denk maar eens aan een pizza uit een houtoven: daar kan een pizza uit een gewone oven echt niet tegenop. Het geheime ingrediënt is rook. En laat zout nu dikke vrienden zijn met rook!

Het hoge vochtgehalte van Norður zeezout maakt namelijk dat de zoutvlokken de rook gelijkmatig absorberen. De rook geeft een geweldig aroma aan het zout. Denk aan het rokerige aroma dat je in goede whiskey’s kan tegenkomen. Met Norður Smoked Sea Salt geef je aan elk gerecht een rijke en rokerige toets. Heerlijk!

Zout gewonnen met aardwarmte

In alle fasen van het proces gebruikt Nordur & Co aardwarmte, dus het verwarmen van het zeewater, verdampen en drogen van de zoutkorrels, het gebeurt allemaal met geothermische energie. Daar komt bij dat de fabriek waarin dat gebeurt ook van duurzame materialen is gemaakt. Het bewijst dat ze duurzaamheid serieus nemen bij Norður!

Het zeewater wordt eerst gefilterd (lees: enkel ontdaan van vuil en zeewier, alle mineralen blijven dus achter) en daarna in verdampingstanks gepompt. Daar dampt het water flink in waarna het zoute water naar open pannen wordt gepompt. Daar wordt het langzaam verder ingedikt totdat er mooie, grote zoutvlokken overblijven.

100% natuurlijk zeezout

Zout is zout zou je denken. Toch is dat niet helemaal waar, want er zit een groot verschil tussen zeezout en keukenzout. Zeezout zoals deze van Nordur wordt op natuurlijke en duurzame wijze gewonnen: een natuurlijke warmtebron laat zuiver zeewater indampen tot zout. De zoutkorst die overblijft wordt gespoeld en gedroogd en daarna blijven grove zoutkorrels over.

Industrieel gewonnen (vacuüm)zout komt uit de bodem en wordt met veel energie naar boven gepompt en ondergaat daarna een chemische zuivering om uiterst wit zout zonder enige mineralen te verkrijgen. Het proces veroorzaakt bodemschade en is verre van natuurlijk.

Reviews

Norður Gerookt Zeezout Naturel