Frank's Kitchen

Norður Zeezout met rabarber

Zeezout met rabarber. Je bedenkt het niet, maar de zoutgekken achter Norður & Co gelukkig wel. Het is een geweldige combi! Het is een gelukkig huwelijk tussen zuur en zout en dit zout smaakt heerlijk op seafood, varkensvlees, salades en zoete gerechten. Norður gebruikt wilde rabarber en haar unieke zeezout, gemaakt met louter geothermische energie, voor dit product. Zeker eens proberen, leuke toevoeging aan je zoutarsenaal!

6.95
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 125 gram
Producent Norður & Co
Kenmerken
Land van herkomst IJsland

Gegevens

Roze zout met bijzondere smaak

Voor dit zout worden de wilde rabarberstengels in zout ingelegd en daarna vermalen en gemengd met zeezoutvlokken uit de Arctische Oceaan. Hierdoor kleurt het zout roze en krijgt het dankzij de rabarber een zurige smaak. Een heel interessante combinatie van zout-zuur!

Norður is uniek in de wereld van het zout. Ze gebruiken louter thermische energie – in hun thuisland IJsland volop voorhanden – om hun natuurlijke zeezout te verkrijgen. CO2 neutraal zout dus, vol met natuurlijke mineralen en smaakstoffen.

Zout gewonnen met aardwarmte

In alle fasen van het proces gebruikt Nordur & Co aardwarmte, dus het verwarmen van het zeewater, verdampen en drogen van de zoutkorrels, het gebeurt allemaal met geothermische energie. Daar komt bij dat de fabriek waarin dat gebeurt ook van duurzame materialen is gemaakt. Het bewijst dat ze duurzaamheid serieus nemen bij Norður!

Het zeewater wordt eerst gefilterd (lees: enkel ontdaan van vuil en zeewier, alle mineralen blijven dus achter) en daarna in verdampingstanks gepompt. Daar dampt het water flink in waarna het zoute water naar open pannen wordt gepompt. Daar wordt het langzaam verder ingedikt totdat er mooie, grote zoutvlokken overblijven.

100% natuurlijk zeezout

Zout is zout zou je denken. Toch is dat niet helemaal waar, want er zit een groot verschil tussen zeezout en keukenzout. Zeezout zoals deze van Nordur wordt op natuurlijke en duurzame wijze gewonnen: een natuurlijke warmtebron laat zuiver zeewater indampen tot zout. De zoutkorst die overblijft wordt gespoeld en gedroogd en daarna blijven grove zoutkorrels over.

Industrieel gewonnen (vacuüm)zout komt uit de bodem en wordt met veel energie naar boven gepompt en ondergaat daarna een chemische zuivering om uiterst wit zout zonder enige mineralen te verkrijgen. Het proces veroorzaakt bodemschade en is verre van natuurlijk.

Reviews

Norður Zeezout met rabarber