Frank's Kitchen

Mesjokke Natural Blonde

Wit zoals je witte chocolade nog niet kent. Een leuke, verrassende reep. Heeft de kleur van toffee, ruikt naar drop en anijs en combineert het romige, botterige van witte chocolade met tonen van salmiak en drop. Bijzondere smaakcombinatie! Gemaakt van 40% cacaoboter en venkelzaadjes. Once you go blonde…

5.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 80 gram
Producent Mesjokke
Land van herkomst Nederland
Kenmerken
Chocoladesoort Wit
Bijzonderheden Winnaar Academy Chocolate Bronze 2018

Gegevens

Over de makers

Het verhaal van Mesjokke leest als een jongensboek. Vier vrienden - Luc, Wouter, Per en Jasper – gingen eens op chocolade avontuur. Ze hadden geen achtergrond in de chocolade markt, maar dat deerde de vier niets. Hun doel: ongehoord lekkere chocolade maken in een eigen fabriekje van zelf geroosterde en gemalen cacaobonen. Bean-to-bar chocolate dus, waarbij ze zelf het hele proces van boon tot reep in de hand hadden.

Het is de heren gelukt. Onder de rook van Utrecht maken ze sinds 2014 chocolade met heldere, pure smaken. Een beetje gestoord, maar erg lekker!

Bijzondere cacaosoorten

Bij Mesjokke hebben ze een voorkeur voor bijzondere cacaobonen. Het is net als met wijn of bier: iedere boon heeft zijn eigen smaak en karakter, net als druiven- of hopsoorten. Neem je een ongewone boon, dan krijg je een ongewone reep. Ze kopen hun cacao zelf direct in bij de cacaoboeren en daar betalen ze een heel goede prijs voor.

Ze gebruiken cacaobonen met swingende namen als Trinitario, Forastero en Criollo uit Nicaragua, Tanzania en Madagaskar. Verder gebruiken ze Muscavado suiker en ook venkelzaad schuwen ze niet.

Over de regio en herkomst

De suiker voor Natural Blonde koopt Mesjokke van de Masarang Foundation, actief op Sulawesi en Borneo, Indonesië. De missie van deze organisatie is om het bedreigde regenwoud te beschermen en zelfs aan ‘bijbossing’ te doen.

‘People, planet en profit’ staan centraal in alles wat deze organisatie doet. Zo is een hoger inkomen voor de boeren gegarandeerd, wordt er geen gebruik gemaakt van kunstmest of pesticide, wordt het regenwoud bijgeplant en is de lokale gemeenschap ook in het gehele proces na de oogst. De smaak is licht karamel-achtig, maar vooral veel minder zoet dan bijvoorbeeld riet- of bietsuiker.

Reviews

Mesjokke Natural Blonde