Frank's Kitchen

Meinklang Burgenland Rood BIO

Voila, daar is 'ie dan: Meinklang Burgenland rood! Dit is een heerlijk soepele biologisch-dynamische rode wijn. Dat zijn veel bijvoeglijk naamwoorden op een rij, maar het dekt wel de lading. Want je wordt goed bedient met sappig bessensap, ingetogen kracht, zwarte peper en een vleug kruidigheid. Dit is een fruitige rode wijn van het serieuze soort. Heerlijk dorstlessend en mooi in balans.

9.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 12%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 15 - 17 graden
Kenmerken
Druivensoort Blaufränkisch, St. Laurent, Zweigelt
Land van herkomst Oostenrijk
Regio Burgenland
Geschikt voor veganisten? Ja. Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Meinklang

Gegevens

Meer over deze wijn

De Burgenlandrot is hun basiswijn. En met "basis" degradeer je deze wijn tot iets wat hij niet is. Zie het andersom: als dit de basiswijn is, dan weet je wat je kunt verwachten van hun topwijnen! Naast de wijngaarden in Oostenrijk hebben ze sinds enige jaren ook een wijngaard in Hongarije. De wijnen van dat bijzondere stukje land vind je ook in onze webshop. En naast deze rode Burgenland is er ook een witte versie. Ook lekker.

De familie Michlits – de familie achter Meinklang - is hartstochtelijk aanhanger van het biodynamische gedachtegoed. Ze geloven in de kringloop van leven op hun bedrijf.

Over het wijnhuis

De wijngaarden van Meinklang maken deel uit van een veel breder biodynamisch bedrijf. Meinklang is een gemengd boerenbedrijf met naast wijnbouw, ook veeteelt en akkerbouwactiviteiten. De biodynamische principes vormen de "groene draad", uiteraard ook in de wijnbouw.

Het is een eigenwijs bedrijf in positieve zin. De wijnmakers zijn jong en bevlogen en ze schuwen het experiment niet. Hun "graupert" wijnen zijn daar een goed voorbeeld van: dit zijn wijnen gemaakt van druivenranken die niet worden gesnoeid. Kom daar maar eens mee aan in een gangbaar wijnbedrijf!

Biologisch-dynamische werkwijze

De biodynamische werkwijze van Meinklang maakt verder dat er tussen de wijnranken grassen, kruiden en bloemen mogen groeien. De biodiversiteit in de wijngaard maakt dat de wijnstokken moeten concurreren met hun buren (en dus sterker worden), maar ook dat er leven in de wijngaard zit dat elkaar in evenwicht houdt. Sluipwespen en nuttige insecten en vogels vormen de natuurlijke vijanden van schadelijke beestjes.

Er worden geen kunstmatige middelen in de wijngaard gebruikt, wel biodynamische kiezel- en kruidenpreparaten. Deze preparaten versterken de druivenstokken en beschermen ze tegen schadelijke invloeden.

Reviews

Meinklang Burgenland Rood BIO