Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Loxarel Garnaxta Blanca BIO
Vol, rijk en rijp, doch fris en drinkbaar. Loxarel Garnaxta Blanca heeft een heerlijke volle neus met gisttonen en vanille, een rijke structuur en dito zuren. In de smaak wit fruit met een exotische ondertoon van tropisch fruit en zelfs hints van kokos. Dit is exotisch vol en vet. Hij heeft duidelijk houtrijping gekregen, doch mooi in balans door de uitgesproken zuren.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2018 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch-dynamisch |
Alcoholpercentage | 14% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 12 - 14 graden |
Druivensoort | Garnaxta Blanca |
---|---|
Biologisch sinds | Biologisch sinds 2002 en biologisch-dynamisch sinds 2005 |
Land van herkomst | Spanje |
Regio | Penedès |
Wijnhuis | Loxarel |
Gegevens
Meer over deze wijn
Loxarel Garnaxta Blanca is een biologische wijn uit Penedes, Spanje. Gemaakt van 100% Garnaxta Blanca druiven en vergist op barriques en drie maanden op hout. Bij de botteling wordt slechts een minimale hoeveelheid sulfiet toegevoegd. Een wijn met veel concentratie en een aangename romigheid.
Loxarel is een wijndomein met een mooi verhaal. Ooit maakte de vader en opa van Josep bulkwijn, waarbij ze gangbare methodes hanteerden, dus het gebruik van bestrijdingsmiddelen en dergelijke werd niet geschuwd. Josep ging echter op biologische wijze werken. Dat was in 2002 en drie later omarmde hij de biodynamische werkwijze. Hij besloot veel minder te gaan produceren, introduceerde natuurlijke meststoffen en preparaten en ging werken aan de hand van de sterrenbeelden

Over het wijnhuis
Zijn zoektocht naar natuurlijke, oorspronkelijke wijnen resulteerde ten slotte in het gebruik van amfora's (aardewerk kruiken) voor de vinificatie van een deel van zijn wijnen, waaronder deze wijn. Hij voegt geen gisten toe, dus deze wijn is vergist op de natuurlijke gisten die voorkomen op de schil van de druif en in de wijngaard en hij gebruikt geen sulfiet om de wijn mee te stabiliseren. Daarmee mag je dit met recht een "vin naturel" noemen: puur natuurwijn, van een bijzondere en eigengereide wijnmaker.