Frank's Kitchen

La Dama Valpolicella Classico Superiore BIO

Hoe word je als wijngoed biologisch? De omschakeling naar een biologische werkwijze is op zich zo gedaan, maar je bent pas "officieel" bio na een zogenaamde omschakelperiode van 3 jaar. Gedurende die tijd werk je op biologische wijze, maar je producten mogen nog niet als zodanig op de markt komen. Dat mag pas als je officieel bio bent. Vandaar dat deze La Dama Valpolicella Ripasso Classico Superiore (nog) geen biokeurmerk draagt. Wij verkopen hem toch, want we steunen de omschakeling van La Dama!

16.50
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2015
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 14,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 14 - 16 graden
Kenmerken
Druivensoort Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
Biologisch sinds 2015
Land van herkomst Italië
Regio Veneto
Classificatie DOC (Denominazione di Origine Controllata)
Wijnhuis La Dama

Gegevens

Meer over deze wijn

La Dama Valpolicella Ripasso Classico Superiore is een ripasso, wat inhoudt dat een deel van druiven wordt ingedroogd. Hierdoor krijgt de wijn veel concentraat en een vleug zoetigheid, want de rozijnen die na het indrogen overblijven bevatten veel smaak en suikers. Ripasso's zijn dan ook altijd wijnen met veel body en dat is bij deze Ripasso niet anders. Heerlijk bij stevige diners en wild met sauzen.

Over het wijnhuis

Wijnmaker Gabriele en zijn vrouw Miriam zijn “eerste generatie” wijnmakers. Altijd leuk, nieuwe wijnmakers, want dat zijn per definitie mensen met een diepe passie voor wijn. Sinds 2006 maken ze wijn met steun van de vader van Miriam, Giampiero. De wijngaard bestaat uit 16 hectare, waarvan 10 hectare in twee delen binnen de zogenaamde “Valpolicella Classica”: Negrar en Sant'Ambrogio di Valpolicella.

Reviews

La Dama Valpolicella Classico Superiore BIO