Honing

Frank's lentehoning

Een collectors item! Honing van Frank's eigen bijen. Binnenkort met geheel eigen label, maar voor nu nog even met simpel etiketje. Het gaat uiteindelijk om de smaak en die is puur natuur. De honing van mijn bijen smaakt krachtig door de grote variatie van bloemen waar ze op vliegen en het feit dat ik mijn honing niet filter en "rauw" verwerk. Dat laat alle smaaknuances in takt. Deze honing is lekker door de thee en goed smeerbaar op brood. 

5.00
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 450 gram
Honingsoort Cremehoning
Kenmerken
Producent Frank's Kitchen
Land van herkomst Nederland

Gegevens

Over de imker

Frank is oprichter van Frank's Kitchen maar ook fanatiek imker. In mijn eigen achtertuin en iets verderop bij een buurman staan mijn bijenkasten. Ik probeer zo natuurlijk mogelijk te imkeren, dus mijn bijen mogen overwinteren op hun eigen honing en ik grijp zo min mogelijk in. 

Ik heb de afgelopen jaren geexperimenteerd met diverse kastsoorten en manieren van bijenhouden. Op basis van die experimenten heb ik nu mijn eigen werkwijze ontwikkeld waar ik - en mijn bijen geloof ik ook - zich thuis bij voelen. Ik werk met kasten die bestaan uit één broedbak, zodat er geen onderbrekingen in het volk zitten. Beter voor hen, makkelijker voor mij. 

Natuurlijke honing

De honing die ik een potje stop is naar recept van de bijen zelf. Ze vliegen in mijn dorp Benneveld waar het voor een bij goed toeven is. Er staan in het voorjaar wilgen en paardenbloemen voor ze klaar en later vliegen ze ook op brem, vuilboom, acacia, linde en natuurlijk op de bloemen in de berm en in de achtertuinen van mijn buren. 

Ik slinger de honing en filter enkel grof zodat stukjes was en eventuele andere onregelmatigheden verwijdert worden, maar verder doe ik niets met mijn honing. Dit is puur natuur, precies zoals de bijen het hebben bedacht.

Eerst de bijen, dan de honing

Natuurlijk wil ik als imker honing slingeren en verkopen, maar de bijen gaan bij mij altijd voor. Als zij hun honing niet kunnen missen oogst ik niets. Hebben ze een overvloed aan honing, dan oogst ik de overtollige honing uit de honingkamers. Dit zijn bakken die ik bovenop het volk zet. De bak waar het broednest in zit, eigenlijk het hart van het bijenvolk, laat ik altijd ongemoeid. Daar zit ook honing in, maar dat mogen ze lekker zelf houden. 

Ik knip geen vleugels bij de koningin (om te voorkomen dat ze wegvliegt) en ik laat mijn bijen zelf een groot deel van de raten bouwen, zoals je hiernaast kunt zien. Ik gebruik slechts beperkt kunstraat, eigenlijk alleen maar om te zorgen dat ze recht bouwen. De rest mogen ze zelf bepalen. 

Reviews

Frank's lentehoning