Honing

Bona Mel Sinaasappelbloesemhoning BIO

Heerlijke biologische honing van sinaasappelbloesemnectar. De bijen van Bona Mel hebben het geluk in Spanje te wonen en daar is volop sinaasappelbloesem voorhanden. De bijen houden van deze bloemen en maken er een honing met een opvallend delicate smaak van. De honing is zacht en geurt heerlijk. De honing is meestal vloeibaar, maar kristalliseert langzaam. Is je potje toch gekristalliseerd? Warm dan wat water op tot 40 graden en laat de honing even “au bain-marie” opwarmen. Dan is ‘ie weer vloeibaar!

6.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 300 gram
Productiewijze Biologisch
Honingsoort Vloeibare honing
Lekker bij door de yoghurt en goed te verwerken in keuken
Kenmerken
Producent Bona Mel
Land van herkomst Spanje
Regio Alicante

Gegevens

Over de imkerij

Bona Mel is een Spaans familiebedrijf dat zich vanaf 1990 volledig met de productie van biologische honing bezighoudt. Deze honing is voor het grootste gedeelte afkomstig van bijen uit de ongerepte natuurgebieden van Spanje.

Eigenaar Luís beheert de imkerij samen met zijn zoon Saul en de grootvader en vader van Luís waren ook al imker. Luís en Saul kunnen dus putten uit een rijke familietraditie!

Biologische honing

Om biologische honing te mogen produceren moet de plek waar de bijen staan gecertificeerd worden. Zo weet je zeker dat er ruim voldoende onbespoten bloemen zijn voor de bijen. De kasten waar de volken in wonen bestaan uit natuurlijke materialen; de bijen zitten in houten kasten en niet in veelgebruikte kunststof kasten.

Ook wordt er enkel natuurzuivere, biologische was gebruikt. Zo voorkom je dat er bestrijdingsmiddelen via de was in het bijenvolk komen. De vleugels van de koningin mogen niet worden geknipt. Dit voorkomt dat ze zou kunnen wegvliegen met een zwerm, maar dat mag een bio-imker dus niet doen. Zo zie je maar: biologisch, best logisch!

Van bio naar biodynamisch

Dat Bona Mel het heel vanzelfsprekend vindt om biologisch te werken, blijkt wel uit het feit dat ze vijf jaar lang hun honing zonder bio-certificaat aan gangbare winkels en handelaren hebben verkocht, terwijl ze al wel volgens bio-richtlijnen werkten.

Bona Mel gaat zelfs nog verder dan de richtlijnen voor biologisch en op dit moment zijn Luís en Saúl bezig om een Demeter-certificatie voor al hun honing te krijgen.

Reviews

Bona Mel Sinaasappelbloesemhoning BIO