Let op! Op woensdag 21 augustus versturen wij geen pakketten. Je bestelling wordt donderdag verstuurd.

Oergranen

Meinklang Urkorn 33cl BIO

Meinklang Urkorn is een bijzonder bier en wel om meerdere redenen. Ten eerste is dit een bier van biologisch-dynamische herkomst. En ’s werelds biodynamische bieren zijn letterlijk op één hand te tellen! Ten tweede is dit een bier op basis van maar liefst drie oergranen, namelijk Emmer, Dinkel en Einkorn. En ten derde is dit een bier gemaakt door een wijnbedrijf. Want hoewel het Oostenrijkse Meinklang meer doet dan enkel wijnmaken, is het toch eerst en vooral een wijngaard... Een biertje met een verhaal dus. Een verhaal waar we graag even de tijd voor nemen, dus lees rustig verder.

3.39
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 4,7%
Flesinhoud 33 cl
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Keurmerk(en) Demeter, EU Keurmerk
Land van herkomst Oostenrijk
Brouwerij Meinklang

Gegevens

Meer over dit bier

Dit bier is ongefilterd en gemaakt van gerst aangevuld met drie oergranen: Dinkel, Emmer en Einkorn. Deze granen herbergen beduidend hogere niveaus aan mineralen en aminozuren. Dat proef je niet direct, maar het is wel een feit. Het is bijzonder hoe Meinklang deze oude granen een “eerbetoon in een flesje” geeft.

Het bier smaakt – niet geheel vreemd – bijzonder granig. Het is een ongefilterd, licht bier. Subtiel, met tonen van graan en kruiden. Het is gemakkelijk drinkbaar, niet zwaar. Het is een oorspronkelijk bier van prachtige granen, gemaakt door mensen die met hart en ziel hun boerenbedrijf bestieren. Eigengereid als de makers zelve. Proef, en je proeft het land van Meinklang.

Over de brouwerij

Meinklang is een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf. Wijnbouw is de kern van hun bedrijf, maar ze houden ook wat vee en ze beschikken over akkers waarop de bewuste oergranen voor dit bier groeien. Samen met biobrouwerij Gusswerk uit het Oostenrijkse Hof bei Salzburg brouwen ze er een oergraan biertje van, deze Meinklang Urkorn dus.

Bijzondere feiten

De biodynamische landbouwmethode gaat verder dan de “gewone” biologische landbouwmethode. Biodynamische boeren zien hun land als onderdeel van de kosmos en ze geven bovengemiddeld veel aandacht aan bijvoorbeeld het bodemleven. Maar ook ander leven krijgt een kans op biologisch-dynamische bedrijven. Er is veel ruimte en respect voor de natuur en dat komt bijvoorbeeld ook tot uiting in het niet onthoornen van koeien. Op een BD-boerderij hebben dieren altijd hoorns, zoals de natuur het heeft bedoelt.

De koe op het etiket is dan ook geen toeval, het dier is hét symbool van Meinklang en de biodynamische landbouwbeweging. Biodynamisch is een landbouwmethode die verder gaat dan de biologische werkwijze. BD bedrijven zijn zowel bio- als Demeter gecertificeerd. Demeter is de godin van de vruchtbaarheid en zij vormt het keurmerk voor de biodynamische sector.

Reviews

Meinklang Urkorn 33cl BIO