Frank's Kitchen

Dominio de Punctum Tempranillo Cabernet Sauvignon BIO

Soepel en rond in optima forma! Dominio de Punctum Norte Sur Tempranillo Cabernet Sauvignon is wijn van betaalbare kwaliteit. Een wijn met een heerlijk fruitig karakter, aangevuld met dat typische Spaanse temperament. Hij gaat echter nergens over the top, het blijft overal lekker soepel en drinkbaar. Verwacht veel rijp rood en zwart fruit en een stevige volle smaak met een aangename afdronk. 

6.65
Niet op voorraad
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2016
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 13,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Kenmerken
Serveertemperatuur 14 - 16 graden
Druivensoort Cabernet Sauvignon , Tempranillo
Land van herkomst Spanje
Regio La Mancha
Wijnhuis Dominio de Punctum

Gegevens

Meer over deze wijn

Lekker bij pasta's, rood vlees en stevige Hollandse of Belgische pot.

Veel mensen zijn fan van de wijnen van Dominio de Punctum, zo ook wij! We zijn dan ook trots dat we ze mogen verkopen. Het knappe van dit domein is dat ze toegankelijke wijnen weten te maken die nergens saai zijn. Ze zijn keurig gemaakt en voor een breed publiek interessant, echter hebben altijd een duidelijke signatuur en eigenheid.

Over het wijnhuis

Dominio de Punctum maakt uitstekende wijnen en dat bewijzen ze zelfs bij hun "instapmodellen". Deze Punctum Norte Sur Tempranillo Cabernet Sauvignon is daarvan een uitstekend bewijs. Dominio de Punctum is een jong wijnbedrijf dat bewust kiest voor biologische- en biodynamische werkwijzen. Deze wijn is biologisch gecertificeerd.

De druiven en de streek

Het domein ligt in La Mancha, oneerbiedig gezegd de wijnschuur van Spanje. In La Mancha is het niet allemaal goud wat er blinkt, maar je ziet steeds vaker nieuwkomers die begrijpen dat de omstandigheden zich niet alleen lenen voor bulkwijn en massaproductie maar ook voor kwaliteitswijn. De omstandigheden in La Mancha zijn ideaal voor biologische wijn: het is er heet en droog en de nachten zijn koel. Prima omstandigheden voor rijp en gezond fruit dat simpelweg geen bestrijdingsmiddelen nodig heeft.

Reviews

Dominio de Punctum Tempranillo Cabernet Sauvignon BIO