Frank's Kitchen

Punctum Norte Sur Chardonnay BIO

Dat goede wijn betaalbaar kan zijn bewijst de Dominio de Punctum Norte Sur Chardonnay. Winnaar van een zilveren medaille 2018 tijdens dé biologische wijnbeurs van de wereld - Millésime Bio te Montpellier in Frankrijk. Terecht, want dit is een aangenaam verkwikkende Chardonnay, een vloeibare fruitmand vol wit fruit, banaan en tropisch fruit. Lekker fris en verkoelend. Precies wat je verwacht van een goede Chardonnay!

6.65
Niet op voorraad
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Druivensoort Chardonnay
Land van herkomst Spanje
Regio La Mancha
Bijzonderheden Winnaar zilveren medaille tijdens Bio Millésime 2018
Wijnhuis Dominio de Punctum

Gegevens

Meer over deze wijn

Dominio de Punctum maakt uitstekende wijnen en dat bewijzen ze zelfs bij hun "instapmodellen". Deze Punctum Norte Sur Chardonnay is daarvan het bewijs. Dominio de Punctum is een jong wijnbedrijf dat bewust kiest voor biologische- en biodynamische werkwijzen. Deze wijn is biologisch gecertificeerd.

Over het wijnhuis

Veel mensen zijn fan van de wijnen van Dominio de Punctum, zo ook wij! We zijn dan ook trots dat we ze mogen verkopen. Het knappe van dit domein is dat ze toegankelijke wijnen weten te maken die nergens saai zijn. Ze zijn keurig gemaakt en voor een breed publiek interessant, echter hebben altijd een duidelijke signatuur en eigenheid.

De druiven en de streek

Het domein ligt in La Mancha, het grootste wijngebied van Spanje. De omstandigheden in La Mancha zijn ideaal voor biologische wijn: het is er heet en droog en de nachten zijn koel. Prima omstandigheden voor rijp en gezond fruit dat simpelweg geen bestrijdingsmiddelen nodig heeft. Die ideale rijpingsomstandigheden proef je terug in deze wijn: de mooie zuren en het fruitige karakter zijn een weerspiegeling van het gebied waar ze is geboren.

Reviews

Punctum Norte Sur Chardonnay BIO