LET OP: wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt op maandag 24 augustus verstuurd!

Frank's Kitchen

Domaine Duclos-Fougeray Cidre

Een klassieke Franse cider, precies zoals je hem mag verwachten: een appelwijn met een fijne mousse, prima zoet-zuur verhoudingen en een zacht mondgevoel. Mooi koperkleurig van kleur en een lekker zoetje op het eind. Komt van een klein domein van slechts 18 hectare dat op een van de mooiste stukjes grond in Normandië ligt. Duclos-Fougeray heeft dé perfecte bodem voor cider. 

Aanbiedingsprijs 7.39 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 8.25
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Alcoholpercentage 5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Land van herkomst Frankrijk
Cidermakerij Domaine Duclos Fougeray

Gegevens

Meer over deze cider

Sinds 1984 wordt er door Domaine Duclos-Fougeray cider gemaakt en dat is niet onopgemerkt gebleven, want het domein viel veelvuldig in de prijzen.

De bodem van kalksteen is perfect voor het maken van ciders en de relatief lage opbrengst per appelboom zorgt voor aromatische en smaakvolle appels.

Over cider

Cider is nog geen gemeengoed in Nederland en België. Best jammer vinden wij, want het is een prachtig product. Ciders (appelwijnen) worden veelvuldig gemaakt in Normandie, waar deze cider vandaan komt. Het is samen met het zuiden van Engeland en Baskenland dé ciderstreek van de wereld.

Ook in Duitsland worden ciders gemaakt (Apfelwein) en ook in Nederland beginnen naast kleine brouwerijtjes ook steeds meer kleine, ambachtelijk cidermakerijen te ontstaan. Prima ontwikkeling als je het ons vraag!

Over de regio

De ciders van Duclos-Fougeray komen uit het hart van de ciderstreek, uit het piepkleine dorpje Saint-Michel-d'Halescourt om precies te zijn. Daar wonen net iets meer dan 100 mensen.

De geologische formaties onder de boomgaarden zorgen voor veel kalk in de bodems en laten appel- en perenbomen daar nu dol op zijn. Het is niet voor niets dat Normandië is uitgegroeid tot dé ciderstreek van Europa. Waar de rest van Frankrijk wijn van druiven drinkt, kiezen ze hier vanwege de bodem en het klimaat liever voor wijn van appels. 

Reviews

Domaine Duclos-Fougeray Cidre