Dit vinden wij belangrijk

AANDACHT
Frank’s Kitchen draait om aandacht. Om aandacht voor smaak, om aandacht voor goed eten, aandacht voor klanten en om aandacht voor elkaar. Want een maaltijd met vrienden of familie is zoveel meer dan eten alleen. Aan tafel komt alles samen: aandacht voor elkaar, tijd voor een goed gesprek en een moment om samen te genieten. Eten verbindt. Eten is meer dan voedsel, want er gaat een hele wereld schuil achter je bord. Wie er aandacht voor heeft ziet het én proeft het!

SMAAK
Van mooie smaken worden wij wild enthousiast! We proberen die liefde voor smaak over te brengen via onze producten en proeverijen. Als je aandacht geeft aan écht proeven, dan gaat er een wereld voor je open. Proef eens een rauwmelkse kaas van de boer of een ‘vin naturel’ zonder enige toevoeging en je zult merken dat dat heel anders is dan gepasteuriseerde kaas of bulkwijn. Het verschil? Smaak!

AMBACHT
Lekker eten komt niet uit een fabriek of megastal, eten wordt gemaakt door mensen, door vaklui, door smaakhelden! Wil je echt lekkere dingen proeven, dan moet je bij hen zijn. De beste producten worden nog altijd gemaakt door mensen die hun ambacht verstaan. En daarom houden wij enorm van wijnmakers die op natuurlijke wijze hun wijnen maken, van boeren met mooie buitenbeesten en van brood van meesterbakkers. Ambacht is geweldig!

SLOW
Frank’s Kitchen is slow food. Slow food is precies het tegenovergestelde van fast food. Het is een internationale voedselbeweging van mensen die zich inzetten voor goed, puur en eerlijk eten. En laten dat nu precies de thema’s zijn waar wij ons ook verbonden mee voelen. Ook wij maken ons hard voor goed en echt eten. Slow food is precies waar wij voor staan en daarom zijn we aangesloten bij dit netwerk van consumenten en producenten.

DIVERSITEIT
Elke dag hetzelfde eten en drinken? Je moet er toch niet aan denken? Toch lijkt dat steeds meer de norm te worden: het wereldwijde menu is gebaseerd op nog slechts een klein aantal zaden. Dat is waarom wij ons inzetten voor een complex thema als voedseldiversiteit en ons afzijdig houden van industrieel geproduceerd voedsel. Dat laatse leidt tot meer van hetzelfde, op je bord en op de akkers. En als imker weten we dat dat laatste voor de natuur niet al te best is. Kortom, iets meer variëteit op je bord is beter voor alles en iedereen, en nog lekkerder ook.

EERLIJK
Eerlijk betekent voor Frank’s Kitchen ‘eerlijk geproduceerd’, maar ook ‘eerlijke prijzen’ voor consument en producent. Dat is waarom wij nooit stunten met prijzen, omdat we willen dat de makers een goede prijs voor hun product krijgen. Van een lage prijs wordt niemand beter. Eerlijk betekent ook dat we altijd oprecht met onze klanten en leveranciers omgaan. En eerlijk betekent uiteraard eerlijk geproduceerde producten: alles wat wij verkopen wordt gemaakt met respect voor mens, dier en natuur. Er prijkt niet altijd een keurmerk op onze producten, maar je kunt er voor de volle 100% vanuit gaan dat hetgeen wij verkopen goed en eerlijk is.