Rillettes

Le Mottay Rillettes Poivre Vert BIO

Zachtjes gegaarde varkensrillettes met groene peperbolletjes. De aroma's van de groene peper versterkt de romigheid van de rillettes. Nergens te pittig, precies goed. Naast varkensvlees van biologisch gehouden varkens bevat dit potje enkel groene pepers, Keltisch zeezout en witte peper. Een rillette voor liefhebbers van specerijen en volle smaken. Won een bronzen medaille tijdens de Prix Epicures de L'Épicerie Fine, een vakbeurs voor delicatessen.

5.99
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 90 gram
Productiewijze Biologisch
Lekker bij Op brood en toast.
Biologisch sinds 2014
Kenmerken
Producent Le Mottay Gourmand
Land van herkomst Frankrijk
Regio Bretagne

Gegevens

Smeuïg en romig varkensvlees

Emilie en Pierre-Yves Martin maken varkensrillette en niets anders dan varkensrillette. Ze werken nauw samen met vier biologische varkensboeren uit de regio’s Loire en Cher. De varkens lopen buiten in de modder en binnen op stro.

Ze worden na acht maanden geslacht en van de schouders, borst en het vet worden de heerlijkste rillettes gemaakt naar traditioneel recept: de stukken vlees worden vijftien uur lang op laag vuur gegaard, waardoor het vlees bijzonder smeuïg en zacht wordt en een romige structuur krijgt. Het vlees wordt daarna in stukjes gehakt en subtiel gekruid zodat de kruiden het vlees niet overheersen.

Over varkensrillette

Varkensrillette is een typisch Frans product: laat een paar stukken varkensvlees uren sudderen in het eigen vet (reuzel) en trek het vlees daarna uit elkaar. Zo simpel is het. Rillette heeft wel wat weg van pulled pork, maar is nóg rijker van smaak. Rillette is een boers recept en het was een manier om taai vlees van oude varkens mals te maken. Bij Le Mottay gebruiken ze mals, jong vlees als uitgangspunt. Een keer raden wat dat met het eindproduct doet!

De rillettes van Le Mottay zijn heerlijk op een goed stuk brood met knapperige korst en op toast. Perfect hapje tijdens een borrel en mooie toevoeging aan een plankje met charcuterie. 

Over de regio en de varkens

Le Mottay Gourmand maakt rillettes op traditionele wijze, maar heeft ze verpakt in moderne potjes. Zo geven ze een nieuwe, moderne uitstraling aan varkensrillettes. Pierre-Yves en Emilie, het ondernemerskoppel achter Le Mottay, werken vanuit het kleine Bretonse dorpje Eancé.

Ze kopen hun varkens in bij biologische varkensboeren uit de wat zuidelijker gelegen regio’s Loire en Cher. De Loire regio staat uiteraard bekend om haar heerlijke wijnen, maar ze hebben er ook prachtvarkens. De beesten mogen lekker rondscharrelen. De hoofdstad Anjou is bekend als naamgever van rode en roséwijnen, maar het is ook – samen met Tours – de rillettes hoofdstad van Frankrijk.

Reviews

Le Mottay Rillettes Poivre Vert BIO