Conserven

Prada a Tope geroosterde paprika BIO

Dit zijn traditioneel, met de hand geroosterde, paprika’s en dat proef je! De paprika’s worden geroosterd boven een open houtvuur en met de hand gekeerd tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn. Daarna worden ze, eveneens met de hand, gepeld en juist daarin zit ‘m het verschil met industrieel geproduceerde varianten: daar worden de zwarte schillen met water - of nog erger chemie - verwijdert en daarmee verdwijnt ook veel smaak. Nee, neem dan dit! Dit smaakt en ruikt naar rook, naar barbecue, naar Pa-Pri-Ka!

6.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 190 gram
Productiewijze Biologisch
Producent Prada a Tope
Kenmerken
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo

Gegevens

Handwerk + geduld = smaak

Het is mooi om te zien hoe de vrouwen bij Prada a Tope te werk gaan bij het roosteren van de paprika’s. Boven een open houtvuur worden de paprika gekeerd totdat ze helemaal zwart zijn. Daarna mogen ze afkoelen en beginnen de dames aan een waar geduldwerkje: het ontvellen van de paprika’s. Ze doen dat allemaal met de hand. Dat vereist enorm veel geduld en vakmanschap. Maar, zoals met alles wat tijd en aandacht krijgt: het komt de smaak duizendmaal ten goede.

Daarna gaan ze in potten en wordt er nog een beetje citroensap aan toegevoegd. Ten slotte gaan de potten in een heet waterbad om goed vacuüm te trekken. En klaar is je hand-geroosterde-en-gepelde paprika!

Vasthouden aan tradities

De paprika’s worden geteeld door bioboeren uit de buurt en geroosterd en verpakt in het Palacio de Canedo, thuishaven van Prada a Tope. Bij Prada worden niet alleen geroosterde paprika’s gemaakt, er rollen ook andere potjes en groenteconserven van de band.

Het bedrijf heeft tevens een prachtige wijngaard (zie de wijnen elders in onze shop) waarin enkel de lokale rassen Mencia en Godello staan aangeplant, dé druiven uit de regio. Bij Prada a Tope geloven ze in traditionele werkwijzen en ze houden er aan vast omdat het meer smaak, maar ook meer voldoening bij de medewerkers oplevert. Mooi.

Bierzo, land van wijn en paprika’s

De vruchtbare vallei van Bierzo geeft niet alleen mooie paprika’s en wijnen. Ook kastanjes, honing en een breed pallet aan fruit sieren de landerijen. Prada a Tope maakt dan ook wijn en vele andere lokale lekkernijen, zoals kastanjes op siroop, membrillo, jams en deze geroosterde paprika’s.

Bierzo is een streek in het Noord-Westen van Spanje, grofweg dat plukje Spanje dat nog boven Portugal uitstulpt. Pelgrims die de route naar Santiago de Compostella lopen komen door dit groene deel van Spanje. Het is er koeler dan in andere delen van Spanje. Het is er goed toeven en veel pelgrims maken dan ook langer pas op de plaats dan gepland… Bierzo is te mooi en te lekker om snel doorheen te lopen!

Reviews

Prada a Tope geroosterde paprika BIO