Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Le Mottay Rillettes Piment D'Espelette BIO
Rillettes op smaak gebracht met de trots van Frans-Baskenland: Piment D’Espelette, een rode peper met een eigen AOC (beschermde herkomstbenaming). De pepers mogen alleen in het piepkleine dorpje Espelette worden verbouwd. Daar worden ze aan touwtjes geregen en gedroogd, waarna ze tot poeder worden vermalen. De pepers geven de rillettes een milde, vriendelijke pittigheid. Het zachte vlees met de aromatische peper is een heerlijke combinatie. Goed op toast en lekker als hapje bij de borrel.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Inhoud | 90 gram |
---|---|
Productiewijze | Biologisch |
Lekker bij | Op toast, bij borrelplankje |
Biologisch sinds | 2014 |
Producent | Le Mottay Gourmand |
---|---|
Land van herkomst | Frankrijk |
Regio | Bretagne |
Bijzonderheden | Gemaakt met bijzondere Piment D'Espelette pepers |
Gegevens
Smeuïg en romig varkensvlees
Emilie en Pierre-Yves Martin maken varkensrillette en niets anders dan varkensrillette. Ze werken nauw samen met vier biologische varkensboeren uit de regio’s Loire en Cher. De varkens lopen buiten in de modder en binnen op stro.
Ze worden na acht maanden geslacht en van de schouders, borst en het vet worden de heerlijkste rillettes gemaakt naar traditioneel recept: de stukken vlees worden vijftien uur lang op laag vuur gegaard, waardoor het vlees bijzonder smeuïg en zacht wordt en een romige structuur krijgt. Het vlees wordt daarna in stukjes gehakt en subtiel gekruid zodat de kruiden het vlees niet overheersen.


Over Piment D’Espelette
Waar een klein dorp groots in kan zijn: pepers. De Piment D’Espelette wordt bezongen in diverse culinaire Franse boeken en - als je even voorbij het Franse chauvinisme kijkt - is dat ook wel terecht. Het is een aromatisch pepertje met een zacht karakter. Niet de pit, maar juist het aroma wordt gewaardeerd.
De peper heeft niet zo heel veel pit, maar wel aroma’s van tomaat en paprika. In D’Espelette wordt de peper na de oogst in bundels gedroogd. Overal zie je strengen met peper hangen. Mooi gezicht en een heerlijke delicatesse.
Over varkensrillette
Varkensrillette is een typisch Frans product: laat een paar stukken varkensvlees uren sudderen in het eigen vet (reuzel) en trek het vlees daarna uit elkaar. Zo simpel is het. Rillette heeft wel wat weg van pulled pork, maar is nóg rijker van smaak. Rillette is een boers recept en het was een manier om taai vlees van oude varkens mals te maken. Bij Le Mottay gebruiken ze mals, jong vlees als uitgangspunt. Een keer raden wat dat met het eindproduct doet!
De rillettes van Le Mottay zijn heerlijk op een goed stuk brood met knapperige korst en op toast. Perfect hapje tijdens een borrel en mooie toevoeging aan een plankje met charcuterie.
