Delicatessen

Biagi pesto giallo (pompoen) BIO

Waanzinnige gele pesto gemaakt van pompoen, kerrie, mosterd en kruiden. Weer eens wat anders dan de traditionele groene en rode pesto en echt superlekker, een van onze favorieten! Goed op crostini’s of een toastje, maar probeer hem ook maar eens bij Indiase gerechten, bij bloemkool of bij jonge kaas, ook lekker. En bij rood of wit vlees, dat werkt ook meer dan prima.

4.50
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 130 gram
Productiewijze Biologisch
Biologisch sinds 1993
Kenmerken
Producent Biagi
Land van herkomst Italië
Regio Toscane

Gegevens

Meer over pesto

Pesto betekend letterlijk “gestampt” en dat is precies hoe je en goed pesto maakt: gestampt in een vijzel. “Pesto alla genovese”, zoals pesto officieel heet, wordt op 1001 wijzen gemaakt. Iedere Italiaan zal je vertellen dat zijn moeder of oma de beste pesto maakt. En zoveel pesto’s zoveel recepten.

Er zijn geen regels voor de ingrediënten van pesto, maar de standaardpesto’s bevatten olijfolie, basilicum en pecorinokaas of parmezaan en pijnboompitten. Maar je kunt ook pesto maken van pompoen, zoals deze exotische versie bewijst. Ook lekker!

Over Biagi

Sinds 1956 maakt de Biagi familie heerlijke producten van verse tomaten en groenten. Biagi is gevestigd in Castagneto Carducci in het zonovergoten Toscane en dat heeft ertoe geleid dat de gehele productie draait op zonne-energie: ze hebben maar liefst 6.000 m2 zonnepanelen! Daarmee zijn ze geheel zelfvoorzienend als het gaat om stroom.

De familie werkt sinds 1993 volledig biologisch. Bodemvruchtbaarheid is het uitgangspunt voor Biagi. De natuur houdt hun boerderij al generaties lang draaiende, dus waarom niet gewoon samenwerken met de natuur? Zo simpel kan het zijn. Hun filosofie bewijst zich keer op keer, getuige de prachtige smaken die van het land rollen.

Over de boerderij

Ze werken met een gesloten systeem op een gemengde boerderij. Het stro komt van eigen graan en wordt gebruikt in de stallen. De mest die daar weer uitkomt gaat terug op de akkers. Zo is de kringloop gesloten. De vruchtwisseling is zeer ruim: pas na zeven of acht jaar komen planten terug op de plek waar ze eerder stonden, wat voorkomt dat er ziekten optreden. Zo blijft het land vruchtbaar en kunnen ze jaar na jaar oogsten van hun grond, ook de komende generaties van de familie Biagi!

Biagi maakt heerlijke tomatenproducten, pastasauzen, pesto’s, olijven en antipasti, allemaal biologisch gecertificeerd. Het zijn kleine potjes geluk, stukjes Toscane in een potje! 

Reviews

Biagi pesto giallo (pompoen) BIO