Conserven

Biagi halfzongedroogde tomaten BIO

De halfgedroogde tomaatjes van Biagi zijn lekker zoet en sappig van smaak en hebben hun tomatenstructuur behouden. Lekker vlezige tomaatjes dus, niet van die harde taaie dingen. Dat maakt ze perfect voor salades en verse pasta’s. Ook erg lekker bij visgerechten uit de oven en geschikt om zelf een heerlijke tapenade van te maken.

5.95
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 180 gram
Productiewijze Biologisch
Biologisch sinds 1993
Kenmerken
Producent Biagi
Land van herkomst Italië
Regio Toscane

Gegevens

Meer over deze tomaten

Semi gedroogde tomaten, pomodori semisecchi op z’n Italiaans, behouden nog wat van hun vruchtvlees. Een volledig gedroogde tomaat is sterker van smaak, maar de structuur is veel harder. Deze halfgedroogde versies zijn een stuk ‘tomatiger’ van smaak.

De tomaatjes worden in biologsiche extra vierge olijfolie ingelegd, wat hun zoetsappige smaak extra naar voren laat komen.

Over Biagi

Sinds 1956 maakt de Biagi familie heerlijke producten van verse tomaten en groenten. Biagi is gevestigd in Castagneto Carducci in het zonovergoten Toscane en dat heeft ertoe geleid dat de gehele productie draait op zonne-energie: ze hebben maar liefst 6.000 m2 zonnepanelen! Daarmee zijn ze geheel zelfvoorzienend als het gaat om stroom.

De familie werkt sinds 1993 volledig biologisch. Bodemvruchtbaarheid is het uitgangspunt voor Biagi. De natuur houdt hun boerderij al generaties lang draaiende, dus waarom niet gewoon samenwerken met de natuur? Zo simpel kan het zijn. Hun filosofie bewijst zich keer op keer, getuige de prachtige smaken die van het land rollen.

Over de boerderij

Ze werken met een gesloten systeem op een gemengde boerderij. Het stro komt van eigen graan en wordt gebruikt in de stallen. De mest die daar weer uitkomt gaat terug op de akkers. Zo is de kringloop gesloten. De vruchtwisseling is zeer ruim: pas na zeven of acht jaar komen planten terug op de plek waar ze eerder stonden, wat voorkomt dat er ziekten optreden. Zo blijft het land vruchtbaar en kunnen ze jaar na jaar oogsten van hun grond, ook de komende generaties van de familie Biagi!

Biagi maakt heerlijke tomatenproducten, pastasauzen, pesto’s, olijven en antipasti, allemaal biologisch gecertificeerd. Het zijn kleine potjes geluk, stukjes Toscane in een potje! 

Reviews

Biagi halfzongedroogde tomaten BIO