Conserven

Biagi groene olijven BIO

Heerlijke, zoutige olijven met lekker stevig vruchtvlees. Ze staan op zout water, dus niet op olie, waardoor ze hun vlezigheid behouden. Dit zijn biologische olijven met pit – letterlijk trouwens, dus pas op voor je tanden – die perfect tot hun recht komen als voorafje met wat brood, zout en olie. Ook goed door salades en pasta’s en op pizza’s. 

3.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% SmaakgarantieDankzij onze smaakhelden
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 180 gram
Productiewijze Biologisch
Biologisch sinds 1993
Kenmerken
Producent Biagi
Land van herkomst Italië
Regio Toscane

Gegevens

Meer over deze olijven

De groene olijven van Biagi zijn afkomstig uit de biologische landbouw. Na de oogst worden de olijven handmatig selecteert, gewassen en op zout water gezet.

Het zijn zeer frisse olijven met een fruitige smaak. Het vruchtvlees is stevig. Heel anders dan de gemiddelde pot olijven! Pas op voor je tanden, want de pit zit er nog in.

Over Biagi

Sinds 1956 maakt de Biagi familie heerlijke producten van verse tomaten en groenten. Biagi is gevestigd in Castagneto Carducci in het zonovergoten Toscane en dat heeft ertoe geleid dat de gehele productie draait op zonne-energie: ze hebben maar liefst 6.000 m2 zonnepanelen! Daarmee zijn ze geheel zelfvoorzienend als het gaat om stroom.

De familie werkt sinds 1993 volledig biologisch. Bodemvruchtbaarheid is het uitgangspunt voor Biagi. De natuur houdt hun boerderij al generaties lang draaiende, dus waarom niet gewoon samenwerken met de natuur? Zo simpel kan het zijn. Hun filosofie bewijst zich keer op keer, getuige de prachtige smaken die van het land rollen.

Over de boerderij

Ze werken met een gesloten systeem op een gemengde boerderij. Het stro komt van eigen graan en wordt gebruikt in de stallen. De mest die daar weer uitkomt gaat terug op de akkers. Zo is de kringloop gesloten. De vruchtwisseling is zeer ruim: pas na zeven of acht jaar komen planten terug op de plek waar ze eerder stonden, wat voorkomt dat er ziekten optreden. Zo blijft het land vruchtbaar en kunnen ze jaar na jaar oogsten van hun grond, ook de komende generaties van de familie Biagi!

Biagi maakt heerlijke tomatenproducten, pastasauzen, pesto’s, olijven en antipasti, allemaal biologisch gecertificeerd. Het zijn kleine potjes geluk, stukjes Toscane in een potje! 

Reviews

Biagi groene olijven BIO