Conserven

Santa Catarina Tonijnfilet in biologische olijfolie

Kijk, je hebt vis uit blik. En je hebt VIS UIT BLIK. Dit is duidelijk vis uit de laatste categorie. Om meerdere redenen. Ten eerste omwille van de smaak: dit is heerlijke tonijn, puur, met een fijne structuur en nergens te droog of te vet. Ten tweede vanwege de vangstmethode: de tonijnen worden door kleine vissers gevangen op ambachtelijke wijze. Doordat ze met hengels werken hebben ze geen bijvangst. Kom daar maar eens om bij de grote visserijbedrijven. Denk er nog eens aan als je deze tonijn door je salade niçoise of pasta kiepert. Smaakt ‘ie nog beter van!

4.39
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 120 gram
Lekker bij salade niçoise, pasta met tonijn en op brood
Producent Santa Catarina
Kenmerken
Land van herkomst Portugal
Regio Azoren
Bijzonderheden Gevangen met de hengel, niet met grote vissersboten

Gegevens

Lijngevangen tonijn

De tonijn die Santa Catarina gebruikt worden gevangen met de zogenaamde “Pole & Line” methode. Feitelijk gebruiken de vissers gewoon een dikke stok met een lijn en een haak. Deze ambachtelijke methode vraagt wat wel van de vissers. Als ware jagers spotten ze de tonijn met een verrekijker, ze zetten koers richting de vis en als ze er bijna zijn zetten ze de motor af, gooien hun lijnen uit en vangen hun vis.

Dankzij deze werkwijze is er geen sprake van bijvangst en het houdt een oude werkwijze in stand. Normaal worden voor de tonijnvisserij grote trawlers ingezet met dito bijvangsten.

Over Santa Catarina

Op het eiland São Jorge staat de visconservenfabriek van Santa Catarina. Daar verwerken ze de lijngevangen tonijn tot kwaliteitsblikjes vis. Zo vers uit de zee in een blikje, richting jouw keukenkastje. Santa Catarina gaat tegen de stroom van schaalvergroting in. Ze kiezen heel bewust en gericht voor de Pole & Line vismethode: 1 man, 1 hengel, 1 lijn, 1 tonijn.

De eerlijk gevangen vis wordt vervolgens handmatig verwerkt in de conservenfabriek. Er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen gebruikt. Eventuele toevoegingen, zoals bijvoorbeeld uien of pepers, komen van het eiland São Jorge. 

Over de Azoren

Zeg visjes en je zegt Azoren. Ik (Frank) ben eerlijk gezegd niet zo’n globetrotter, maar laat ik nu wél op de Azoren zijn geweest. Prachtig!

Deze eilanden behoren bij Portugal, maar liggen zo’n 1.300 km uit de kust, ergens tussen Europa en Amerika in dus. De Azoren hebben, naast heel veel hortensia’s, vulkanen en – heel grappig – zwart-witte Hollandse koeien ook heel veel zee en dus héél veel verse vis. Nooit eerder at ik zoveel tonijn, makreel en zwaardvis tijdens één vakantie. Verser dan vers, lekkerder dan ooit tevoren!

Reviews

Santa Catarina Tonijnfilet in biologische olijfolie