Conserven

Prada a Tope membrillo BIO

Membrillo wordt gemaakt van kweeperen en heeft een stevige gelei-achtige structuur en zacht zoete smaak met een aangename korrelige structuur. Tradioneel wordt membrillo in Spanje in blokjes gesneden en op een stukje Manchengo (kaas) gepresenteerd. Een heerlijk hapje in een handomdraai!

9.99
Niet op voorraad
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 600 gram
Productiewijze Biologisch
Lekker bij Manchego kaas
Producent Prada a Tope
Kenmerken
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo
Geschikt voor veganisten? Ja

Gegevens

Meer over membrillo

Membrillo wordt ook wel "quince cheese" of kweeperenpasta genoemd. Komt allemaal op hetzelfde neer. Membrillo wordt wereldwijd gemaakt, maar komt van oudsher uit Spanje en Portugal. Van daaruit heeft het zijn weg gevonden naar Zuid-Amerika, Frankrijk en Israël.

Het recept is zo oud als de weg naar Rome en membrillo werd dan ook al in de tijd van de Romeinen gemaakt. Historisch gezien stamt het woord "marmelade" af van membrillo. Zo, weer wat geleerd.

Membrillo bereiding

Wie een kweepeer in zijn tuin heeft staan weet het: die peren zijn kei-en-keihard. Je moet ze wel bewerken wil je er wat mee kunnen. Het is echter wel heerlijk aromatisch fruit waar je de heerlijkste dingen van kunt maken, zoals bijvoorbeeld membrillo.

Membrillo is eigenlijk niet meer dan ingekookte kweepeer. Het pulp wordt verder ingekookt met suiker totdat een gelei-achtige substantie ontstaat. Eigenlijk hetzelfde proces als jam maken, ware het niet dat kweepeer korrelig blijft. Laat je het afkoelen, dan kan je er blokjes van snijden.

Over de maker

Prada a Tope is een gemengd boerenbedrijf met een eigen fabriekje. De kweeperen die rondom het gebouw staan worden verwerkt tot jams, maar ook tot het meer traditionele membrillo.

Prada werkt op biologische wijze. Hun kweeperen worden dus niet bespoten. Naast kweeperen teelt Prada a Tope ook kastanjes, druiven voor wijn en vijgen.

Reviews

Prada a Tope membrillo BIO