Conserven

Cego do Maio Gerookte sardientjes in olijfolie

Er zaten eens drie sardientjes in een blik. Met rook. En dat bleek een goed idee, want sardientjes en rook houden van elkaar. Dit vrolijke blikje barst bijna uit elkaar van de volle, rijke umami smaken: dit is hartig, romig en meer dan mondvullend. Complete sardientjes zonder graat, kop en schubben. Nog steeds herkenbaar als vis en dus mooi om te presenteren op toast. Partje citroen, blaadje groen en een rood pepertje er bij voor de kleur en klaar. Lekker!

4.19
Direct uit voorraad leverbaar
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Inhoud 120 gram
Lekker bij Geroosterd brood
Kenmerken
Producent Cego do Maio
Land van herkomst Portugal

Gegevens

Over deze sardientjes

Bij Cego do Maio werken ze met de hand en zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. De sardientjes worden simpelweg gereinigd en voorgegaard volgens traditionele methode. Vervolgens worden de blikjes gesteriliseerd, de sardien gaat erin en het blik wordt hermetisch afgesloten.

Inblikken is een perfecte en duurzame methode voor het bewaren van voedsel en zeker voor vis. De vis behoud op natuurlijke wijze zijn eiwitten en koolhydraten. Daar is niets anders voor nodig dan een blikje. Geniaal in al zijn eenvoud!

Over de maker

De visconserven van Cego do Maio zijn ware eyecatchers! De kleurrijke verpakkingen zijn een moderne twist op het oude ambacht van conserveren. Cego de Maio komt uit Póvoa, “het land van de zeilers” en bakermat van vele vissersgemeenschappen.

Cego de Maio heeft een ont-zet-tend uitgebreide lijn visconserven: van tonijn in tien smaken tot aan kabeljauw, makreel, sprotjes en sardientjes. Wij hebben lang niet alle producten in het assortiment, maar er zullen er snel meer volgen, want dit vraagt om meer!

Bijzondere feiten

Het Portugese gebied bestaat voor 97% uit zee. Geen wonder dus dat Portugal ’s werelds grootste verwerker van vis is! De kustlijn wordt gedomineerd door de ijskoude, planktonrijke Atlantische oceaan, vol heerlijke verse vis. Sardientjes, makreel en tonijn zijn de meest voorkomende vissen.

Reviews

Cego do Maio Gerookte sardientjes in olijfolie