Frankrijk

Domaine Duclos-Fougeray Poiré

Wijn en kaas, dat is de ultieme combi, toch? Fout. Poiré en kaas, dat is pas genieten! Cider gemaakt van peren, oftewel poiré, heeft de perfecte zoet-zuurbalans die geweldig goed past bij rijpe kazen. Probeer maar eens, je zult versteld staan. Deze Poiré Plant de Blanc zwiert en danst in je mond. Hij heeft een heerlijk fijne mousse, is levendig en elegant. Smaakt naar peer met citrus. Zoekt je wangzakken op en laat daar kleine verrassinkjes achter voor later. Naast kaas ook lekker bij vis en desserts. 

11.50
Niet op voorraad
  • Gratis verzending
    bij bestellingen vanaf 70 euro
  • Vandaag besteld
    binnen 1-2 werkdagen verstuurd
  • Niet goed, geld terug
    100% smaakgarantie

Kenmerken

Kenmerken
Alcoholpercentage 5,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kroonkurk
Kenmerken
Land van herkomst Frankrijk
Cidermakerij Domaine Duclos Fougeray

Gegevens

Meer over deze poiré

Sinds 1984 wordt er door Domaine Duclos-Fougeray perencider gemaakt en dat is niet onopgemerkt gebleven, want het domein viel veelvuldig in de prijzen.

De bodem van kalksteen is perfect voor het maken van cider en poiré en de relatief lage opbrengst per boom zorgt voor aromatische en smaakvolle appels en peren.

Poiré, daar maak je vrienden mee!

Cider is nog geen gemeengoed in Nederland en België, laat staan poiré, cider gemaakt van peren. Eigenlijk vinden wij perencider nog lekkerder dan "gewone" appelcider.

Perenciders zijn spannend en laten zich uitstekend combineren met een hapje eten. Het zijn echt gastronische wijnen. Een leuke verrassing aan tafel, dus schenk eens een poiré, daar maak je vrienden mee!

Over de regio

De ciders van Duclos-Fougeray komen uit het hart van de ciderstreek, uit het piepkleine dorpje Saint-Michel-d'Halescourt om precies te zijn. Daar wonen net iets meer dan 100 mensen.

De geologische formaties onder de boomgaarden zorgen voor veel kalk in de bodems en laten appel- en perenbomen daar nu dol op zijn. Het is niet voor niets dat Normandië is uitgegroeid tot dé ciderstreek van Europa. Waar de rest van Frankrijk wijn van druiven drinkt, kiezen ze hier vanwege de bodem en het klimaat liever voor wijn van appels. 

Reviews

Domaine Duclos-Fougeray Poiré